En Sıcak Konular

'Haniye'nin turu Filistin devleti için bir başlangıçtır'

4 Ocak 2012 14:17 tsi
Numan Kurtulmuş, Gazze ablukasından dolayı yıllardır Filistin dışına çıkmayan Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Mısır, Sudan, Katar, Bahreyn, Tunus ve Türkiye'yi kapsayan ilk yurt dışı gezisinin başkenti Kudüs olan özgür ve egemen Filistin devletinin

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, önceki gün Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile görüştükten sonra Heniye'nin Türkiye ve bölge gezisini değerlendiren bir açıklama yaptı. 

Kurtulmuş, Heniye’nin Türkiye’deki tüm partileri ziyaret etmesini de siyasi nezaketten öte diplomatik ve demokratik bir çaba olarak nitelendirdi.

Numan Kurtulmuş’un İsmail Heniye’nin ziyaretiyle ilgili açıklaması şöyle;

“Filistin Başbakanı İsmail Heniye’nin Mısır, Sudan, Katar, Bahreyn, Tunus ve Türkiye'yi kapsayan ilk yurt dışı gezisi, başkenti Kudüs olan özgür ve egemen Filistin devletinin kurulması için başlangıç niteliğindedir. Haniye’nin bu gezisini ciddi bir diplomatik çaba olarak görüyorum.

Dünya barışı için Filistin meselesinin çözülmesi gerekir. 1948’den beri özellikle de 1967 savaşından itibaren Filistin topraklarında açık bir işgal var. BM ve diğer kuruluşların onlarca kararına rağmen İsrail geri adım atmak şöyle dursun, dünya kamuoyunu oyalayarak sürekli mevzi kazanıyor, topraklarını genişletiyor, yeni yerleşimcileri iskân ediyor.

Heniye’nin tüm partileri ziyareti diplomatik ve demokratik bir çabadır.

“Bütün dünya başkenti Kudüs olan özgür ve egemen bir Filistin devletinin kurulması için çaba sarfetmelidir. Gazze ve Batı Şeria şeklinde bölünmüş ve aralarında da İsrail’in kontrol noktaları olan bir devlete razı olunması mümkün değildir. Gerçekten bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır. Dünya barışı için bu şarttır. Bunun içinde öncelikle İsrail işgali sona erdirilmeli ve Filistin nüfusunun Yahudileştirilmesinin önüne geçilmelidir. Türkiye ve tüm ülkelere Filistin konusunda büyük görevler düşüyor.

İsmail Heniye ile Pazartesi günü İstanbul’da görüştük. Karşılıklı olarak bilgilerimizi paylaştık. Son derece faydalı bir görüşme oldu. Salı günü de, Ankara’da AK Parti, CHP, MHP, BDP ve SP ile görüştü. İsmail Heniye’nin Türkiye’deki tüm partileri ziyaret etmesi, siyasi nezaketten öte takdir edilmesi gereken diplomatik ve demokratik bir çabadır.”

Hükümet sözlerini hatırlamalıdır

“Bu vesileyle, Türkiye de daha önce verdiği sözleri yenide hatırlamalı ve gereğini yapmalıdır. Gazze ablukasının kaldırılması ve ablukanın Uluslararası Adalet Divanına götürülmesi, Akdeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması, Mavi Marmara mağdurlarının mahkemelerdeki her türlü hak arama çabalarına yardımcı olunması ve bu hususun önündeki engellerin kaldırılması konularında AK Parti hükümeti verdiği sözleri unuttu. HAS Parti olarak verilen bu sözlerin daima takipçisi olacağız. Çünkü biliyoruz ki, İsrail saldırganlığının durdurulması özgür ve egemen Filistin devletini gerçek anlamda kurulması kuru sözler ve nutuklarla değil, ancak kararlı somut adımlarla gerçekleştirilebilir.”



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,383 µs