En Sıcak Konular

Norveç saldırganı 'akıllı' çıktı

4 Ocak 2012 14:12 tsi
Norveçli üç psikolog ile bir psikiyatrin yaptığı son incelemeye göre, Norveçli terörist Anders Behring Breivik'in herhangi bir psikolojik sorunu olmadığı ve ilaç kullanmaya bile gereksinim duymayacağı açıklandı.

Norveç televizyon kanalı TV2'den alıntı yapan İsveç gazeteleri, Norveçli terörist hakkında yeni yapılan psikolojik incelemeye yer verdiler. Daha önce şizofren olduğu açıklanan ve bu nedenle işlediği suçlardan dolayı ceza almayabileceği açıklanan Breivik ile ilgili olarak üç psikolog ile bir psikiyatrın yaptığı son inceleme açıklandı.

Soruşturmayı yürüten savcı da Norveç televizyonuna yaptığı açıklamada, teröristle ilgili yeni raporun mahkemeye sunulduğunu ve değerlendirmenin gelecek günlerde yapılacağını söyledi.

İLAÇ KULLANMASINA GEREK YOK

Yeni rapora göre, Breivik şizofreni hastası değil ve herhangi bir ilaç kullanmasına da gerek yok. Raporda ayrıca Breivik'in kendi hayatını riske sokacak bir girişimde bulunmasının da söz konusu olmadığı belirtildi.

Norveç'te tıbbi teftiş komisyonu Aralık ayı sonunda, Temmuz ayında düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in cezai ehliyeti bulunmadığına dair raporu onaylamıştı.

Resmi yayın kuruluşu NRK ise açıklamadığı kaynaklara dayanarak verdiği haberde, komisyonun 3 üyesinin Breivik'in cezai ehliyeti bulunmadığına dair rapora şiddetle itiraz ettiği belirtilmişti.

Bir mahkeme yetkilisi de komisyonun kararına rağmen, Breivik'in duruşmasının Nisan ayında yapılacağını ve davanın yargıcının isterse yeni bir rapor isteyebileceğini söylemişti.


Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,820 µs