En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na ağır suçlama

4 Ocak 2012 13:44 tsi
Hakkında ihraç istenen CHP'li Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu yönetimine ağır eleştirilerde bulundu...

CHP'nin eski Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan, ihraç istemiyle Ağrı İl Yönetimi tarafından İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirterek, ''Partide korku imparatorluğunu yıkacağını söyleyenlerin, daha büyük korku imparatorluğu yarattıklarını görüyoruz'' dedi.

Sayan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, disiplin süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin soruları yanıtladı. CHP'nin bütün kademelerinde görev yaptığını anımsatan Sayan, ''Ancak gelinen noktada, Sayın Deniz Baykal'a yapılan komplonun arkasından, CHP'ye gönül veren bütün insanlar neredeyse lime lime edildi, giyotinden geçirildi'' ifadelerini kullandı.

Basın toplantısından önce taleplerini Genel Merkez'e iletebilmek için bütün yolları denediğini ancak kendisine randevu verilmediğini savunan Sayan, ''Sayın Genel Başkanımız İklim Bayraktar'a 40 dakika randevu vermişken, partiye yıllarını vermiş olan Savcı Sayan'a 5 dakikayı vermeyi çok görmüştür'' dedi.

Partideki bütün özverili çalışmalarına rağmen, Ağrı İl Yönetimi'nin kendisini, ''Genel Merkezdeki yöneticilerin baskılarıyla'' ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk ettiklerini öğrendiğini ifade eden Sayan, Ağrı İl Başkanının atamayla göreve geldiğini ve kendisiyle yaptığı görüşmede ise ''Genel Merkez'in talimatıyla bu kararın alındığını'' söylediğini belirtti.

Disiplin kuruluna sevk edilmesini parti genel merkezine sorduğunu ve kendisinin ''yandaş medyaya'' demeçler verdiği için kendisinin disiplin kuruluna sevk edildiği yönünde açıklamalar yapıldığını kaydeden Savcı, kendisinin hiçbir zaman ''yandaş ve candaş'' ayrımı yapmadığını, yapmayacağını söyledi.

Her zaman doğruları söylediğini ve söylemeye devam edeceğini vurgulayan Sayan, kendisi gibi çok sayıda partiye gönül vermiş kişinin de partiden uzaklaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

CHP'de herkesin konuşabileceğini fakat sadece lehte konuşabileceğine dikkati çeken Sayan, bunun aksi durumdakilerin ise cezalandırıldığını savundu.

CHP'nin ''Kuzey Kore'dekine benzer bir hukuk'' sistemi ile yönetilmeye başlandığını iddia eden Sayan, hafta içerisinde tüzük kurultayı için imza toplanmaya başlandığını, bu nedenle ''kendisi üzerinden delegelere göz dağı verilmeye'' çalışıldığını kaydetti.

Bugüne kadar yaptığı bütün açıklamalarda, partinin kurumsal kimliğine ve yöneticilerin kişilik haklarına saygılı olduğunu belirten Sayan, fakat birçok konuda partinin yönetim tarzını eleştirdiğini ve iyi yönetilmediğini söylediğini bildirdi.

Partiye uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak gördüğü yanlışlıkları parti yöneticilerini bildirmenin ve onları uyarmanın en temel hakkı olduğunu ifade eden Sayan, ''Partide korku imparatorluğunu yıkacağını söyleyenlerin daha büyük korku imparatorluğu yarattıklarını görüyoruz'' dedi.

Sayan, basında yer alan ve kendisinin verdiği demeçlerden de örnekler sundu. CHP'de ''tek boyda, tek tip, tek düşüncede'' yeni bir yapı oluşturmak istediğini savunarak, ''Biz CHP'nin Hasan Tahsin'leriyiz. Hasan Tahsin İzmir'de ilk kurşunu yedi öldü. Eğer CHP kurtulacaksa binlerce Savcı Sayan CHP'ye feda olsun. Partinin kökleriyle oynanıyor, partinin emekleriyle oynanıyor. Yeni bir CHP adı altında CHP tasfiye edilmek isteniyor. Partimin bundan haberi yok olabilir ama dış güçlerin amacı budur'' şeklinde konuştu.

''Genel Başkan istemiş olabilir''

Sayan, bir soru üzerine İl Disiplin Kuruluna sevkinin kendisine tebliğ edildikten sonra savunma hakkının olacağını belirterek, bütün kararların kendi aleyhine çıkması durumunda ise hakkını mahkemede arayacağını kaydetti.

Kendisinin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini ifade eden Sayan, ''Burada bir kurnazlık var. Bunun altında yatan düşünce şudur; yakında başlayacak olan kongre sürecinde Ağrı İl Yönetimi'ni kazanacağımızı düşünen arkadaşlar bunun önüne böyle bir set koymuşlardır. Çünkü bu açıklamaları çok önceden yapmıştım. Oy hakkım bile elimden alınmıştır'' dedi.

Sayan, başka bir soru üzerine eski genel sekreter Önder Savla hiç görüşmediğini, ancak Deniz Baykal ile sürekli görüştüğünü kaydetti.

Savcı, ayrıca disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap ile görüştüğünü ve Matkap'ın kendisine ''Genel Başkan istemiş olabilir'' dediğini söyledi.

Savcı, Matkap'ın tasfiyelere ve partiden ihraç edilmelere karşı olduğunu da kendisine söylediğini belirtti.

aa


Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs