En Sıcak Konular

Bakan Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na 'Güney Akım' cevabı

4 Ocak 2012 13:36 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güney Akım Boru Hattı konusunda, "Türkiye'yi Rusya'ya hindi olarak ikram ettik." eleştirisine cevap verdi.

Yıldız, "Ben kendisini sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu anlaşmaların Türkiye'ye neler getirdiğini öğrenmek isteyen varsa, onları tabiki omuzlarımızdaki sorumluluk gereği anlatırız. Ama lüzumsuz konuşmamızın anlamı yok." dedi.

Bakan Yıldız, 'Beyaz Eşyada enerji Verimliliği İçin Verimli' işbirliği konulu toplatıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorunlarını cevaplayan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Rusya ile imzalanan Güney Akım Projesi'ne yaptığı eleştirilere cevap verdi. Yıldız, Kılıçdaroğlu'nı sorumlu davranmaya devam ederek, "Bu işlerden anlayan varsa lütfen konuşsun. Anlamayan varsa susmaya davet ediyorum. 7 cümlede 7 yanlış varsa, hatta bir kısmı yalan olan soruya nasıl cevap vereceğiz. Lüzumsuz olan sorunun gereksiz cevabıdır bunlar. Ama iyi niyetle, bu anlaşmaların Türkiye'ye neler getirdiğini öğrenmek isteyen varsa, onları tabiki omuzlarımızdaki sorumluluk gereği anlatırız. Ama lüzumsuz olarak konuşmamızın anlamı yok." şeklinde konuştu.

"ABD'NİN İRAN'A YAPTIRIMLARDAN TÜPRAŞ ETKİLENMEYECEK"

Taner Yıldız, ABD'nin İran'a uyguladığı ekonomik yaptırımların, TÜPRAŞ'ın faaliyetlerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya da şu cevabı verdi:

"Yeni yaptırımlarla ilgili bizlere ulaşan bir şey yok. TÜPRAŞ'ın en fazla ithal ettiği ham petrol İran'dan gerçekleşmektedir. Bu ticaret yeni bir gelişmeye kadar devam edecek. Bununla alakalı söylenecek farklı bir durum söz konusu yok. Kaldı ki İran'a uygulanan yaptırımlar arasında ham petrol yok. Doğalgazla alakalı bazı durumlar söz konusu. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değil."

cihan




Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs