yaşayan ölüsü! | " /> yaşayan ölüsü! | "/>

En Sıcak Konular

Hudson Enstitüsü’nün yaşayan ölüsü!

18 Haziran 2007 13:09 tsi
Hudson Enstitüsü’nün yaşayan ölüsü! Hudson Enstitüsü’ndeki toplantıyı yöneten William Odom, ‘oksijensiz yaşayabilecek’ kadar derinden geliyor. O neo-con değil, old-con! Soğuk Savaş’ın ‘çift şapkalı’ buz askeri, üzerine yığınla spekülasyon yapılabilecek ka

Washington’da Hudson Enstitute’da yapılan, Zeyno Baran ile birlikte William Odom tarafından yönetilen, Celal Talabani ile birlikte Türk generallerinde katıldığı toplantının yöneticisi olan emekli general Odom tam “bu işler”in adamı.

Açık ismiyler William Eldridge Odam üç yıldızlı ve emekli bir general. Özlü yaşam öyküsü Türkiye’dez herkesi huylandıracak “derin” tecrübelerden geliyor.

Odom Temmuz 1932 doğumlu. Yani 75 yaşında. Başkan Ronald Reagan döneminin NSA başkanı! Bu çok önemli. Yani dünyü istihbarat kurumlarının tanrısı sayılan “Milli Güvenlik Ajansı”nın başkanı olması önemli ama daha önemlisi Reagan döneminde olması önemli.

Çünkü bugün Bush iktidarıyla birlikte dünyayı kasıp kavuran tüm felaketlerin sorumlusu olarak gösterilen “neo con” ekibin kökü burası. Sadece kökü değil en ufak tomurcukları dahi bu dönemden miras.

Birinci Bush hükümetinin tüm ekibi de bu tarihten geliyordu ya da onların talebeleriydi. Bitmek üzere olan II. Bush hükümetinin duruma da aynı. Yani Odom’un kökü bu. Yeni neo-conların dedesi!

31 yıllık askeri istihbaratçı!

Zaten NSA başkanlığı da ahbap-çavuş ilişkisinden gelmiyor. Tam 31 yıllık askeri istihbarat tecrübesi var. Tamamına yakını da “soğuk savaş, anti-Sovyet ve anti-Komünizm” üzerine imar edilmiş. Daha 1954’de Batı Almanya’da göreve başlamış.

Yani tam anlamıyla bir buz adam. Ayrıca neo-con dünyada büyük meziye sayılan ikinci bir kariyere de sahip. Akademik pozisyonları bulunuyor. Columbia Üniversitesi’nden master derecesi var ve 1969’da asistan profesör olarak hükümetle çalışmaya başlamış.

Vietnam, Moskova günlerinden hiç bahsetmiyoruz. Bir yandan askeri bir yandan da akademik ve siyasi kariyerini geliştirmiş. Hocalarını da unutmamaak lazım. Çünkü o da önemli.

Brzezinski’nin talebesi!

1981 yılı zirve dönemi. O yıl tümgeneral oluyor, dünyanın en önemli stratejik beyinlerinden biri sayılan Zbigniew Brzezinski’nin askeri danışmanlığını yapıyor, hem de Beyaz Saray’da Başkan’ın uluslararası ilişkiler danışmanları kadrosuna katılıyor.

1985-88 arası zaten NSA’in başkanlığını yürüttüğü dilim. Üç yıldız takıyor ve emekliliğinden sonra milli güvenlik konularında işte adı geçen Hudson Enstitüsü gibi “aktif ve etkin” think-tanklarda görev yapıyor. Yale ve George Town gibi şöhretli üniversitelerde dersler veriyor.

Dünyada nerede küresil kriz varsa orada bulunmuş. Ayaklı tarih ve oyuncu. ABD-Rusya ilişkileri, nükleer silah krizleri, Vietnam, Afganistan, Körfez Savaşları, Irak, SALT görüşmeleri, İran rehine krizleri, uçak kaçırmalar vs. vs. Saymakla bitmiyor. 2005’den bu yana da Irak üzerine çalışıyor. Yarım düzeniden fazla da başvuru eseri sayılabilecem kitabı var.

İşte bugün Türkiye’de tartışılan Hudson Enstitüsü toplantısının mimarı ve yöneticilerinden biri bu adam. Soru şu; “bu adamla el sıkışılır mı?”

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs