En Sıcak Konular

Kabızlık sorununa birebir!

4 Ocak 2012 10:52 tsi
Kabızlık sorununa birebir! Sinameki otu güçlü müshil etkisiyle tanınan bir bitkidir. Kullanılan kısmı yaprak ve meyvesidir. Kabızlık problemini çözmede en etkili bitkidir. Yalnız zararları da mevcuttur.

Sinameki otu güçlü müshil etkisiyle tanınan bir bitkidir. Kullanılan kısmı yaprak ve meyvesidir. Sinameki bitkisi ilaç sektöründe de kullanılmaktadır. FDA nın onayladığı bitkisel ilaçlardan biridir. Sıcak bölgelerde yetişir.

 Yüzlerce çeşidi olmasına rağmen genel olarak birkaç çeşidi kullanılır. Kabızlık sorunu için kullanılan sinamekinin en fazla bilinen türleri C. acutifolia ve C. angustifolia 'dır. Yalanci sinameki (Colutea arborescens) ise yaprakları müshil özelliği taşımasına rağmen tohumları zehirlidir.

 

Sinameki yararları : Kabızlık sorununa karşı kullanılan müshil özelliği olan bir bitkidir. Bağırsakları uyarır. Bağırsağın peristaltik hareketlerini artırıcı etkisi vardır.

Sinameki Nasıl Kullanılılır? Sinameki kullanımı : 3 gr sinameki yaprağı soğuk suda bir ya da iki saat bekletilerek içilir.  Eczanelerde tablet olarak da satılmaktadır. Kabızlık sorunu yaşayanların kısa süreli kullanımı tavsiye edilen bitkidir. Bir haftadan fazla kullanılması önerilmez.

Sinamekinin içeriğinde bulunan sennozit adlı madde bağırsağı uyarıcı etkisiyle boşaltım sistemini harekete geçirici etkinliktedir. Bu maddenin yüksek miktarda alınması ise sorunlara yol açar.

 

Sinameki Zararları varmıdır?
Barsak mukozasını tahriş eder. Bağırsak tembelliğine yol açabilir. Kolit ve spastik kabızlık durumunda kullanımı uygun değildir. İlaçların emilimini olumsuz yönde etkileyebilir. Sinamekinin fazla şekilde kullanılması potasyumu azaltarak kalp kaslarını olumsuz yönde etkileyebilir. Sinameki bitkisi düşük yapma riski içerdiğinden hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır. Sinameki zayıflama çaylarının içerisinde de yer alır. Bu yüzden bu tür çay karışımlarını içmeden önce içinde hangi bitkilerin bulunduğunu kontrol ediniz. Görüldüğü üzere sinameki otu rastgele kullanılıcak bir bitki değil doktor tavsiyesi ile kullanılması gereken bir bitkidir. 
 
 
 
 



Bu haber 996 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs