En Sıcak Konular

Suudi Arabistan, Türkiye'den tavuk eti ithalatı yasağını kaldırdı

4 Ocak 2012 10:30 tsi
Suudi Arabistan, kuş gribi salgını sebebiyle 2005 yılında Türk tavuk ürünlerine koyduğu yasağı kaldırdı. Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi yetkilileri, Nisan ayında Türkiye'ye yaptığı ziyarette tavuk çiftliklerinde incelemelerde bulunmuştu. Yetkililerin oluml



Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Selim Paslı, tavukçuluk sektöründe ciddi üretime sahip Suudi Arabistan'ın yine de talebi karşılayamadığını ve yıllık 1 milyar doları aşan dondurulmuş tavuk ithalatı yaptığına dikkat çekti.

Selim Paslı, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den dondurulmuş tüm ve parça tavuk eti ithalatını 2005 yılı sonunda ortaya çıkan kuş gribi dolayısıyla yasakladığını belirtti ve "Bunu takiben, Ortadoğu bölgesinin en önemli pazarlarından birisi olan Suudi Arabistan'a tavuk eti ihracatımız durmuştu." dedi.

Bu kapsamda söz konusu yasağın kalkabilmesi için Suudi Arabistan iç mevzuatındaki yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesi beklediklerini söyleyen Paslı, bahse konu düzenlemenin uygulamaya konması ile Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Otoritesinden bir heyetin, Türkiye'deki tavuk üreticisi firmalarda inceleme yapmaya davet ettiklerini aktardı.

Paslı sözlerine şöyle devam etti.:"Bu kapsamda, Nisan ayının ortalarında ülkemizden aralarında Banvit, Keskinoğlu, Beypiliç, Şeker Piliç, Lezitta, Mudurnu gibi firmalarımızın bulunduğu toplam 8 firmamız Suudi Arabistan heyeti tarafından ziyaret edilmişti. Söz konusu heyetin değerlendirme sonuçları Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi tarafından onaylanarak denetimden geçen 8 firmamız için Suudi Arabistan pazarı açılmıştır."

Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkent Riyad'da Türk-Suudi işadamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuyu gündeme getirmiş ve "Brezilya'dan tavuk alıyorsunuz. Müslüman'ın kestiği tavuğu yemek daha güzel değil mi?" diye sormuştu.

(CİHAN)

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs