En Sıcak Konular

MHP'li Şandır: Hiç kimse ümit etmesin!

3 Ocak 2012 15:20 tsi
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Şırnak Uludere'de 35 vatandaşın öldürülmesiyle ilgili herkesi sağduyulu olmaya ve sorumluluk anlayışı ile hareket etmeye davet etti.

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, devletin kaymakamına uzanan ellerin mutlaka devlet tarafından kırılacağını belirterek, "Hiç kimse bu toprakları parçalayacağını, bu milleti birbirine düşürüp kardeş kavgası, iç savaş çıkartacağını ümit etmesin, cüret etmesin" dedi. Şırnak Uludere'de ortaya çıkan gelişmelerin Türkiye'nin geleceği açısından büyük tehdit ve tehlikeler ifade ettiğini belirterek, herkesi sağduyulu olmaya ve sorumluluk anlayışı ile hareket etmeye davet etti.

3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerine katılan MHP Grup Başkanvekili Şandır, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 Ocak tarihinin, Türk Milleti'nin bu toprakların işgal edilmesine, bu ülkenin parçalanmasına, Türk Milleti'ne esaret zincirinin vurulmasına isyanının günü olduğunu vurgulayan Şandır, Mersinlilerin 'zafer günü'nü kutladı.

Basın mensuplarının Şırnak Uludere'de yaşanan olayları nasıl değerlendirdiğini sormaları üzerine Şandır, son günlerde yaşanan olayların çok anlamlı ve üzerinde durulması gereken olaylar olduğunu söyledi. Bu olaylardan sonra ortaya çıkan gelişmelerin, ülkenin ve milletin geleceği açısından büyük tehdit ve tehlikeler ifade ettiğini ileri süren Şandır, MHP olarak herkesi sağduyulu olmaya, azami sorumluluk anlayışı ile hareket etmeye davet ettiklerini kaydetti. Şandır, "Hiç kimse hiçbir sebepten dolayı Türk

Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meydan okumaya cüret göstermemelidir. Rüzgar eken fırtına biçer. Bu yaşananların sonunda devletimiz ve görevli olanların gereğini yaparak, bu ayrılıkçı rüzgarları durdurmasını ve ülkemizin geleceği açısından alınması gereken tedbirleri almasını bekliyoruz. Tekrar herkesi sağduyulu olmaya ve sorumlulukla hareket etmeye, ülkenin ve milletin birliğine özen göstermeye davet ediyoruz" dedi.

Şırnak'ın Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un saldırıya uğraması ve BDP milletvekillerinin suçlanmasına yönelik soruyu da yanıtlayan Şandır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyük olduğunu, kolay kurulmadığını ve asla yıkılmayacağını dile getirdi. Ataların, bu toprakların bedelini anla ödeyerek vatanlaştırdıklarının altını çizen Şandır, şöyle devam etti: "Ne bir tek çakıl taşımızdan ne bir tek insanımızdan vazgeçmeyiz. Bu ayrılıkçı hareketleri kışkırtanlar, bunu özgürlük hareketi ve demokratik bir davranış olarak değerlendirenler yanlış yapmaktalar.

Devletin kaymakamına uzanan o eller mutlaka devletimiz tarafından kırılacaktır. Millet adına yetki kullanan herkes sorumludur, sağduyulu davranmak, ülkenin birlik ve beraberliğini her şeyin önünde görmek mecburiyetindedir. Ama herkes bilmelidir ki, bu devlet güçlüdür, bu millet, bu toprakların bedelini kanla ödeyerek vatanlaştırmıştır. Hiç kimse bu toprakları parçalayacağını, bu milleti birbirine düşürüp kardeş kavgası, iç savaş çıkartacağını ümit etmesin, cüret etmesin."


Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs