En Sıcak Konular

ABD'li Peter, Ali oldu

3 Ocak 2012 15:06 tsi
Adana'da İncirlik Hava Üssünde uçak teknisyeni olarak çalışan Peter Michael Kern, Müslüman oldu.Sarıçam Müftülüğündeki ihtida töreninde Kelime–i Şehadet getirerek Müslüman olan ve 'Ali' ismini alan Peter Kern'e Müftü Murat Demir tarafından Kur'an hed

Adana'da İncirlik Hava Üssünde uçak teknisyeni olarak çalışan Peter Michael Kern, Müslüman oldu.Sarıçam Müftülüğündeki ihtida töreninde Kelime–i Şehadet getirerek Müslüman olan ve 'Ali' ismini alan Peter Kern'e Müftü Murat Demir tarafından Kur'an hediye edildi.

Kaliforniyalı Yahudi bir ailede büyüyen 25 yaşındaki Katolik Peter M. Kern, hiçbir baskı ve zorlama olmadan kendi özgür iradesiyle İslam dinine girdiğini beyan etti.

Sarıçam Müftüsü Murat Demir, İslam'ı seçen Ali'ye, İslam dini hakkında bilgiler verdi. Demir, İslam'ın, kelime olarak barış ve esenlik anlamına geldiğini vurgulayarak, İslam'ın yardımlaşma dini olduğunu ifade etti.

Demir, "İslam dini, Cenabı Allah'ın, Hz Muhammed (sas) vasıtası ile kıyamete kadar insanlık için gönderdiği dinin adı. İslam inancına göre bütün peygamberlere, kitaplara inanılması gerekir. Son peygamber Hz. Muhammed (sas) ve son kitabın Kur'an-ı Kerim olduğuna inanılması gerekir." diye ifade etti.

Annesinin Yahudi babasının da Hristiyan olduğunu belirten Peter M. Kern, tanıştığı ailenin İslam'ı yaşama tarzının kendisini çok etkilediğini belirterek, Müslümanlığı seçtiğini dile getirdi.

Uçak teknisyeni Peter Michael Kern'in altı ay önce Türkiye'ye geldiği ve burada Ayşecan Kıyıcı ile tanıştığı belirtilerek, onunla evlenmek için de Müslüman olduğu bildirildi.

Cihan


Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs