En Sıcak Konular

Loğoğlu: Haniye, Kılıçdaroğlu'nu Gazze'ye davet etti

3 Ocak 2012 13:39 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Kılıçdaroğlu ve Haniye arasındaki görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile yaptığı görüşmeye ilişkin, ''Kılıçdaroğlu görüşmede, Hamas ile El Fetih arasındaki son anlaşmanın ve ona göre atılmakta olan adımların Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sağlayacak olması nedeniyle Filistin davasına da güç katacağını vurguladı'' dedi. Loğoğlu, Kılıçdaroğlu ve Haniye arasındaki görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

Görüşme talebinin Haniye'den geldiğini, ''Bu görüşmenin doğru ve yararlı olacağını ve görüşmeden dolayı memnuniyet duyduklarını'' dile getiren Loğoğlu, görüşmeye Haniye'nin yanı sıra başkanı olduğu hükümetin 4 bakanı ve sözcülerinin de katıldığını söyledi.

Görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun, Filistin davasına ve Filistin halkına olan desteği vurguladığını belirten Loğoğlu, ''Bu bağlamda, Hamas ile El Fetih arasındaki son anlaşmanın ve ona göre atılmakta olan adımların Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sağlayacak olması nedeniyle Filistin davasına da güç katacağını vurguladı'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Hamas ile El Fetih arasındaki mutabakattan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirten Loğoğlu, şöyle devam etti:

''Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'nin öteden beri bu ülkede kurtuluş savaşını vermiş insanların kurduğu bir parti olarak, Filistin'in mücadelesine destek olduğumuzu, Filistin'in BM'nin saygın bir üyesi olarak bağımsız bir devlet olarak yerini almasını, bizimde bunu görmek istediğimizi belirtti. Yıkılan bütün duvarlardan sonra tek duvarın Filistin halkının etrafına örüldüğünü, Gazze'ye yapılan şiddeti, İsrail'in uyguladığı ablukayı gayrimeşru bulduğumuzu ve bunun kaldırılmasını istediğimizi genel başkanımız vurguladı. Palmer raporunun maalesef bu anlamda bu ablukayı meşru kılacak bir etki yapmasından da duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdi.''

Haniye'nin de görüşmede Türkiye'nin ve CHP'nin desteğinden dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Loğoğlu, ''Haniye, Gazze hakkında İsrail'in uyguladığı şiddet, uyguladığı ablukanın olumsuz sonuçları hakkında örnekleriyle ayrıntılı bilgi verdi. İlaç, sağlık sorunları, elektrik kesintileri, ölen insanların, yıkılan binaların sayısı gibi konularda çok ayrıntılı bilgiler verdi. El Fetih'le yapılan görüşmenin sonuna kadar arkasında olacaklarını, yani varılan mutabakatın uygulanması konusunda sonuna kadar kararlı olduklarını söyledi. Türkiye'deki bütün siyasi yelpazenin ve bütün Türkiye halkının Filistin davasının yanında olmasının güvencesini hissettiklerini, bedenen Türkiye'den ayrı olsalar bile gönüllerinin hep burada olduğunu vurguladı'' diye konuştu.

Görüşmede Mavi Marmara saldırısının gündeme gelmediğini, Palmer raporu çerçevesinde değerlendirmeler yapıldığını anlatan Loğoğlu, Filistin'deki seçimlerin görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine Haniye'nin ''Hükümet kurulması, devlet başkanlığı seçimlerinin yapılması için kendilerine düşeni yapacaklarını'' söylediğini aktardı.

-''Kılıçdaroğlu'nu Gazze'ye davet etti''-

Faruk Loğoğlu, görüşme sırasında Haniye'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gazze'ye davet ettiğini bildirdi.

''Bu Ortadoğu söylemi bağlamında, memnuniyetle karşılanan bir davet oldu'' diyen Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun daha önce de ''Gazze'nin de dahil olduğu Filistin halkıyla teması noktasında da girişimleri olduğunu'' hatırlattı.

Loğoğlu, görüşmede Haniye'nin Kılıçdaroğlu'nu ilk kez gördüğünü söylediğini belirterek, Haniye'nin ''İlk defa görüyorum ama sanki uzun zamandır dostmuşuz gibi hissettim kendimi'' ifadelerini kullandığını aktardı.

''CHP olarak kendilerinin, Filistin halkının, Filistin davasının arkasında olduklarını Gazze'yi de o bütünlük içerisinde gördüklerini'' bildiren Loğoğlu, görüşmede Suriye konusunun da gündeme geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Kemal bey sordu, sayın Haniye de, 'Suriye'deki gelişmeleri çok üzücü bulduklarını, kan akmasından çok ciddi rahatsızlık duyduklarını, Suriye'nin iç meselelerine Suriye halkının kendisinin karar vermesi gerektiğini ve Suriye'de dış müdahaleye karşı olduğunu' belirtti. Bu görüşler bizim partimizin görüşlerinden bazılarıyla da uyumlu bir görüş. Biz de dış müdahale ve dayatmaya karşıyız, Suriye halkının, Suriye'deki meseleleri kendi iç dinamikleriyle çözmesinden yanayız'' dedi.

aa

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs