En Sıcak Konular

Başbuğ soruşturması ezber bozdu

3 Ocak 2012 13:27 tsi
Başbuğ soruşturması ezber bozdu Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında başlatılan soruşturmanın yankıları devam ediyor.

Emekli Albay Hakim Ümit Kardaş, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında “internet andıcı” kapsamında soruşturma başlatılmasının darbe teşebbüsünde bulunmak isteyen kişilere gözdağı nitelinde olduğunu söyledi. Süreçte sadece soruşturma ve yargılamaların yetmeyeceğinin belirten Kardaş, “Yapısal değişikliklere gidilmesi gerekiyor. Yarın siyasal konjonktür değiştiğinde bu yapı durursa zihniyete kendini aynen ürettiği için tekrar bu gibi teşebbüs veya müdahalelerle karşılaşabiliriz.” dedi.

İlker Başbuğ’a soruşturma başlatılmasını değerlendiren Ümit Kardaş, bunun normal bir gelişme olduğunu ifade etti.

Korgeneral, orgeneral seviyesinde insanların ‘internet andıcında’ İlker Başbuğ’u işaret ettiğini belirten Kardaş, “Bunları Genelkurmay Başkanı’ndan habersiz yapmaları mümkün değil. Bir Dursun Çiçek’in de bunu tek başına yapması mümkün değil. Soruşturmanın seyri açısından normal bir gelişme. Olması gereken bir şey. Savcının da elinde deliller var ki, soruşturma kapsamına girmiş oldu.” diye konuştu.

Mahkumiyete yetecek kuvvetli kanıtlar varsa sonucun da çıkacağını kaydeden Ümit Kardaş, bu tür davalarda uzatmadan sonucun çıkarılması gerektiğini vurguladı. Yargılamaların çok uzun sürdüğüne değinen Kardaş, “İnternet andıcında çözülemeyecek bir şey yok. Belge ortada her şey açığa çıkmış. Bu süreçleri uzatmadan sonuçlandırmak mümkün. Başbuğ’un bu faaliyeti hükümete yönelik bir eylem gibi değerlendirilir.” ifadesini kullandı.

Kardaş, Başbuğ’un sadece internet andıcından değil, GenelKurmay Başkanı olduğu dönemde tehditkar çıkışlarıyla adil yargılamayı etkilemesi hususunda da soruşturma başlatılması gerektiğini aktardı.

‘ONLARA DOKUNULMAZ’ DÜŞÜNCESİ YIKILDI

Başbuğ’a soruşturma başlatılmasının gözdağı niteliğinde olduğunu vurgulayan Kardaş, artık kim olursa olsun dokunulur hale geldiğini söyledi. Kardaş toplumdaki "Onlara dokunulmaz, büyük insanlara dokunulmaz" düşüncesinin de yıkıldığını aktardı.

Başbuğ’a soruşturma başlatılmasının gözdağı noktasında önemli olduğunu kaydeden Kardaş sözlerini şöyle tamamladı: “Kamu görevlileri, askeri bürokratlar veya onlarla bağlantılı hareket eden sivil unsurlar bundan sonra dikkatli olacaktır. İnşallah bu gibi eylemleri görmeyeceğiz. Ama tabii ki bu yeterli bir şey değil. Yapısal değişikliklere gitmeniz gerekiyor. Konjonktürel olarak bu davalar nedeniyle biraz geriye düşmüş gibi gözüküyor. Ama yarın konjonktür değiştiğinde bu yapı aynen durduğu, zihniyette kendini ürettiği için tekrar bu gibi teşebbüs veya müdahalelerle karşılaşabiliriz. Onun için kurumsal, yapısal zihniyet değişikliğine gitmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

cihan



 

Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,836 µs