En Sıcak Konular

Haniye, HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş ile görüştü

3 Ocak 2012 13:02 tsi
Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, direnişin, Filistin tamamen özgürleşene kadar devam edeceğini vurgulayarak, ''Bu süreçte, İsrail'de ister liberal, ister fanatik iktidarlar olsun, bu bizi etkilemez'' dedi.

HAS Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Haniye, İstanbul'da, Partinin Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün akşam saatlerinde İstanbul'da bir araya geldi.

Görüşmede, Gazze ablukası, Kudüs'ün durumu, El Fetih-Hamas yakınlaşması başta olmak üzere bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haniye, Gazze ablukası başta olmak üzere, Filistin ve bölge politikaları konusunda Türkiye'nin ve Has Parti'nin gösterdiği duyarlılıktan dolayı Kurtulmuş'a teşekkür etti.

Yurtlarında 60 yıldır devam eden işgale başından beri mukavemet ettiklerini belirten Haniye, şunları kaydetti:

''İşgal sürdükçe bu mücadele de devam edecek. İşgal sona ermeden asla topraklarımıza huzur ve barış gelmeyecek. Biz yılmadan direndik ve vatanımızı siyonist güçlere teslim etmedik. Şu anda HAMAS olarak, 2006 yılından daha güçlüyüz.''

Haniye, 2009 yılında İstanbul'da düzenlenen ''Filistin ile Dayanışma Mitingi''ni, Gazze halkının televizyonlardan izlediğini aktararak, ''Bütün bu saldırılar esnasında bize en büyük ve anlamlı desteği verenlerin başında Türkiye geliyordu. Sizin liderliğinizde düzenlenen o büyük mitingi, heyecan ve takdirle takip ettik. Ben Türkiye'deki kardeşlerime müteşekkirim'' dedi.

Direnişin, Filistin tamamen özgürleşene, Kudüs bağımsızlığını kazanana ve Mescid-i Aksa'da namaz kılınana kadar devam edeceğini vurgulayan İsmail Haniye, şöyle devam etti:

''Bu süreçte, İsrail'de ister liberal, ister fanatik iktidarlar olsun, bu bizi etkilemez. Şu an Türkiye'de olmaktan ve bize her bakımdan destek olan Mavi Marmara şehitlerimizin yurdunda bulunmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Filistin Başbakanı olarak sizi de Gazze'ye davet ediyorum. Gelirseniz Gazze halkı çok sevinecektir. Önce Gazze'de buluşalım, sonra da Kudüs'te buluşacağız inşallah.''

-Numan Kurtulmuş-

Numan Kurtulmuş da Haniye'nin yıllar sonra ablukayı aşıp başlattığı bu gezinin, başkenti Kudüs olan özgür ve egemen Filistin devletinin kuruluşu için başlangıç olacağını belirterek, ''Artık 'Filistin Devleti' gerçeği vardır. Sizin mücadeleniz sayesinde bu gerçeği dost ve düşman herkes tarafından kabullenilir hale gelmiştir'' dedi.

İsrail işgali ve yayılmacılığına karşı uluslararası alanda bir blok oluşturulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''İsrail'in gücü, onun askeri gücünden veya ekonomisinden kaynaklanmıyor. İsrail'in en büyük başarısı, bugüne kadar karşısında kendisini durduracak bir diplomatik blokun oluşmasını engellemiş olmasıdır. Bölgede kalıcı bir barış istiyorsak, İsrail'e karşı uluslararası bir duvar, blok oluşturmalıyız.''

Kurtulmuş, ''Kudüs Kriterleri'' diye formüle ettiği 4 maddeyi de Haniye ile paylaştı.

aa



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,128 µs