En Sıcak Konular

'Uludereli kardeşlerim müsterih olsun'

3 Ocak 2012 11:49 tsi
'Uludereli kardeşlerim müsterih olsun' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 2012 yılındaki ilk grup toplantısında konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları; 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 2012 yılındaki ilk grup toplantısında konuştu. İşte Başbakan'ın 42 gün sonra yaptığı konuşmasından satırbaşları;

Rahatsızlığımdan dolayı bana iletilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ediyorum.

Ekonomide tüm dünyada hayranlık uyandıran bir performans gösterdik. İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Dünyada sosyal kısıtlamalar yapılırken biz tam tersine artırdık. Çalışanı enflasyona ezdirmedik, ezdirmiyoruz.

ÖĞRENCİ KREDİLERİ

Biz göreve geldiğimizde yüksek öğretimdeki öğrencilere aylık 45 lira kredi veriliyordu. Biz bunu 2010'da 240 liraya kadar yükselttik. Burs ve kredileri biz her ay ödüyoruz. 2012 yılında artışa gidiyoruz ve aylık 260 liraya çıkartıyoruz.

2002 yılına göre burs ve kredilerde artış oranı yüzde 478. Her yıl ödenen beslenme yardımları aylık 180 liraya çıkıyor. Master öğrencilerine 480 lira veriyorduk 520 liraya çıkarıyoruz. Doktora öğrencileri 720 lira alıyordu, bunu 780 liraya çıkartıyoruz.

İsteyen her öğrenciye kredi veya burs veriyoruz. 1 milyon 173 bin öğrenciye kredi veya burs veriyoruz.

2012 yılında tarım sektörünü ve tüketiciyi çok yakından ilgilendiren Hal Kanunu olarak bilinen yeni bir kanun yürürlüğe giriyor.

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın yapımına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Rusya'dan aldığımız gazın miktarını artıran ve ülkemiz lehine fiyat düzenlemleri içeren anlaşma imzalandı.

Filistin'den de sevindirici haberler almaya başladık. Gazze'deki hükümetin fiili başbakanı İsmail Haniye ile görüşmem oldu. Hamas ve İslami Cihad, Filistin Kurtuluş Ordusu altında hareket etmek konusunda anlaştı.

Irak'ta iç çatışma olasılığı daha da belirginleşti. Irak'ta yeni bir mezhep çatışmasının acısı yüzyıllarca dinmeyecek, buna sebep olanlar yüzyıllarca lanetle anılacaktır. Iraklı kardeşlerimiz bilsinler ki; İslam dünyasının gözü onların üzerindedir. Kimsenin iç işlerine karışma niyetimiz yok ama İslam dünyasının gözü kulağı Irak'ta olacaktır. Kardeşlerini hayal kırıklığına uğratanları bu ümmet asla affetmeyecektir.

Depremzedelerin çoğu kamu tesisleriyle yerleştirildi. Ay sonuna kadar çadırkentler tamamen kalkacak. 2011 bütçesinden arta kalan ödeneklerin tamamını, yaklaşık 2 milyar lirayı Van için seferber ettik. Biz candanız onlar ise yandan, farkımız bu. Kalıcı konutlarda da ağustos sonu gibi teslim etmeyi hedefliyoruz.

ULUDERE'DEKİ ÖLÜMLER

Bölgeye yapılan bir hava operasyonu neticesinde maalesef sonradan kaçakçı oldukları anlaşılan 35 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acı hadisede adli ve inceleme yapılacak, en ince detaylarına kadar olay incelenecek. Genelkurmay Başkanımız ile bu konuyu enine boyuna görüştüm. Yapılan çalışmalar ve hassassiyet nedeniyle Genelkurmay Başkanı ve idarecilere medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Bir kısım medyanın arkasında ne tür emellerin, amellerin olduğu çok iyi biliyoruz. Onların alıştıkları gibi bir hükümet değiliz. Devleti değil milleti öne çıkardığımız için bunlarla anlaşmamız mümkün değil.

Cenazeler üzerinden derhal istismar ve fitne faaliyeti içerisinde olanları da gördük. Kim ki, Uludere'de 35 Kürt öldürüldü diyerek meseleyi etnik temele taşıyorsa, o her türlü milli ve manevi değeri ayaklarının altına almış ve çiğnemiş diyoruz. Biz Uludere'de 35 insan yitirilmiş diyoruz. Onlar ülkemizi bölmenin, parçalamanın derdinde olömuşlardır. Cenazeleri bile etnik kökenleriyle tasnif edenler insanlıktan nasibi almamışlar. Irkçılık şeytanın açtığı bir yoldur. Cenazeleri bile Türk-Kürt diye ayıranlar iblisin yolunda gidiyor.

Bunların korucalara nasıl baktıklarını çok iyi biliyoruz. O cenazelerin o tabutların üzerine parti bayraklarını asmak ikiyüzlülük, fırsatçılık değil de nedir? Cenazede terörist başının resmini taşımak neye hizmet ediyor? Bazı densizler bu ülke bölünmüştür diyor. Sen kimsin? Sizin silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği müddetçe tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi bölüyorsunuz? Terör olayları nedeniyle ölen vatan evlatları için hangi tepkiyi gösterdiniz?

Terörle mücadelede maalesef istenmeyen kayıplar yaşanabiliyor. Sizin nifak tohumlarınız bu topraklarda asla kök salamaz.

Bu topraklarda yaşayan herkes aşını misafirle paylaşmaktan gurur duyar. Taziyeye gelmiş, acıyı paylaşmaya gelmiş, kendisi de o coğrafyanın vatandaşı olan kaymakamı dövmek Kürt kardeşlerimin değil o insan müsvettelerinin işidir. Sizin hiç insafınız yok mu? En az bu fırsatçı siyasetçiler kadar bazı medya kuruluşları, bazı medya kuruluşları da istismara kalkıştı. Dertleri olayı aydınlatmak değil. İlk saatlerde kendi ürettikleri komplolara kendileri de inandılar. Devlet halkını bombaladı, ben eli silahlı olanlardan korkmadım, Kasımpaşalı Tayyip'ten mi korkacağım. Ben Kasımpaşalı Tayyip olmaktan şeref duyarım, milletime hizmet etmekten onur duyarım. Bu ülkede yüzde 50 oyunu bize verdiyse kendinizi gözden geçirin. Bizim istikametimizi sadece millet çizer. Bunların vicdan kisvesi altındaki taşeron fikirlerine boyun eğmeyeceğiz. Biz devlet-millet kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunlar kin ve nefret tohumları ekmeye çalışıyor.

(Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında Filistin'in Gazze bölgesinin Başbakanı İsmail Haniye alkışlar eşliğinde AK Parti grubuna katıldı.)

CHP'nin PKK'nın diliyle konuşmasına anlam vermekte zorlanıyoruz. CHP'nin uslubunun PKK ve BDP'nin uslubuyla bu kadar benzeşmesi dikkat çekicidir. Mustafa Muğlalı olayı CHP'nin eseridir. Kastı mahsusa ile işlenmiş bir cinayettir. CHP tarafından hesap sorulması engellenmiştir. Van'ın Özalp ilçesinde bir kışladan Mustafa Muğlalı isminin indirilmesi de AK Parti iktidarında olmuştur.

Uludereli kardeşlerim müsterih olsun. Gereğini yerine getireceğiz.

İstanbul Tarlabaşı'nda hareket halindeki otobüse molotof atıyorlar, o insanların ne günahı var? Molotofları silah olarak kabul edecek bir yasayı getireceğiz. Terörle mücadele etkin bir şekilde devam edecek. Meydanı teröristlere bırakmayacağız, onların tahriklerine asla boyun eğmeyeceğiz.



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs