En Sıcak Konular

İsrail casusu suçüstü yakalandı!

3 Ocak 2012 10:16 tsi
İsrail casusu suçüstü yakalandı! İsrail istihbaratı Hatay’ın Kırıkhan mevkiindeki bulunan askerî tesislerin görüntülerini almak üzere Türk topraklarına Heron gönderdi.

14. Hawk B. Komutanlığı üstünde füze bataryaları ve radar mevzilerini görüntüleyen İsraile ait insansız hava aracı bir askerin birlik üzerinde beyaz bir ışık görmesiyle fark edildi. Radarlarla dört saat boyunca takip edilen heron için Diyarbakır’dan iki F-16 savaş uçağı kaldırıldı ancak bir şey yapılmadı.

Taraf gazetesinin haberine göre, İsrail istihbaratı Hatay’ın Kırıkhan mevkiinde bulunan askerî tesislerin görüntülerini almak üzere Türk topraklarına Heron gönderdi. 14. Hawk B. Komutanlığı üstünde füze bataryaları ve radar mevzilerini görüntüleyen İsraile ait insansız hava aracı bir askerin birlik üzerinde beyaz bir ışık görmesiyle fark edildi.Radarlarla dört saat boyunca takip edilen heron için Diyarbakır’dan iki F-16 savaş uçağı kaldırıldı ancak bir şey yapılmadı.

Olayla ilgili tutulan dört saatlik kayıtların yanı sıra görüntüsü alınan birlikteki tutanağa ulaşıldı. İşte olayın perde arkası. ..

Hatay semalarında tanımlanamayan cisim

Olay 20 Eylül 2011 tarihinde Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde yaşandı. 14. Hawk B. Komutanlığı’nda görevli Hava Savunma Üsteğmen Barış Erçoban, birliğin üzerinde beyaz ışık yayan bir cisim fark etti. Çıplak gözle gördüğü bu cisim üzerine dinleme nöbetinde bulunan Hava Savunma Kıdemli Çavuş İsmail Demirel’e telsizden çağrı yaptı. Görüntülerin alınmasına yardımcı olan Skop’ta herhangi bir iz görüp görmediğini sordu.

Demirel, kendisine görünen bir cisim olmadığı cevabını verdi. Telsizden yapılan anonsu duyan Kıdemli Çavuş Emre Özel, bahsedilen cisme benzer bir cismin üzerlerinde dolaştığını kendilerine bildirdi. Bunun üzerine her iki isim de acilen Nizamiye’ye gitti. Üsteğmen Erçoban, beyaz ışık yayan cismi ilk gördüğü noktaya baktı ve orada olmadığını gördü. Ardından başını kaldırdığında cismin Nizamiye üzerinde olduğunu fark etti.

Radardan 4 Saat Takip Edildi

Bunun üzerine Nizamiye’yi terk eden askerler, radar merkezine gidip, gördüklerini üstlerine anlatıyorlar ve radarları açmak üzere izin istedi. Alınan izin üzerine saatler 04:38’i gösterdiğinde tüm radarlar aktif hale getirildi. Radarlar çalışmaya başlar başlamaz, çıplak gözle görünen cismin son noktasına yönlendirildi. Birkaç saniye içinde beyaz ışık yayan cisim tesbit edildi.

Cisim çok kısa süreli göründüğü için herhangi bir takip, o an yapılamadı. Radarlar cismi taramaya başlıyor. Saatler 04:41’i gösterdiğinde cisim N 36 34 55 42 E, 36 25 18 62 koordinatında radara yakalanıyor. Radardan cisme “kilit” atılmaya çalışılıyor. Ancak, cisim birliğin üzerine doğru geldiği için kilit atılamıyor.


Mehmet Baransu - Taraf



Bu haber 1,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,124 µs