En Sıcak Konular

'Ayaklanmalar yabancı gündemlere hizmet ediyor'

2 Ocak 2012 20:25 tsi
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü General Mansur El-Türki bugün akşam saatlerinde Riyad Polis Evinde bir basın toplantısı düzenledi.

General El-Türki son zamanlarda Suudi Arabistan'ın çeşitli bölgelerinde yaşanan terör olaylarını değerlendirdiği toplantıda bu olayların "yabancı gündemlere hizmet ettiğini" söyledi. Suudi yetkili, dış gündemin İran olup olmadığı sorusuna ise net yanıt vermedi.

Gazetecilerin sorunlarına cevap vermeden önce bir açıklama yapan El-Türki, özellikle Suudi Arabistan'ın doğu bölgesinde yaşanan terör olaylarının bölge halkını olumsuz etkilediğini, kamu ve özel malların telef edildiğini, vatandaşlara ve emniyet güçlerine ateş edildiğini belirterek bununla dışarıdan yapılan bir planın uygulandığına dikkat çekti. Bu olayları yapan azınlığın bölge halkını temsil etmediğini ifade eden Suudi General, bu şahısların sabıkalı şahıslar olduğunu belirtti.

Toplantıda olaylara karışan Suudi Arabistan içinde ve dışında aranan 23 kişinin isim ve fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı. El-Türki, "Bu listeyi açıklamamızın sebebi suçluların bir an önce ülkede ki karakollara ve ülke dışında yurt dışı temsilciliklere gelip teslim olmalarını sağlamaktır" dedi.

General, bütün vatandaşlardan bu şahıslar hakkında ellerinde herhangi bir bilgi varsa güvenlik güçlerini aramalarını isterken yardımcı olanlara da ödül verileceğini ifade etti. Bu şahıslara yardım, yataklık ve koruyanları ise uyardı.

Daha önceki bir basın toplantısında bu olaylara karışan şahısların bir dış plana, yabancı bir ülkeye ve yabancı unsurların etkisine işaret ettiğine dikkat çeken El-Türki, "Ancak bu unsurlar ve topluluk sadece kendini temsil eder" dedi.

İran'ın bu olaylarda bir etkisinin olup olmadığı sorusu üzerine Suudi General "Sen İran'ı zikrettin. Biz yaptığımız herhangi bir açıklamada bir ülkeyi açıkça hedef olarak göstermedik. Biz açıkça bu planın arkasında dış unsurların varlığından söz ettik sadece. Ancak herhangi bir şekilde bir ülkeye işaret etmedik."

(CİHAN)

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,254 µs