En Sıcak Konular

Başbuğ dönemi mutlaka sorgulanmalı

2 Ocak 2012 21:04 tsi
Başbuğ dönemi mutlaka sorgulanmalı Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında başlatılan soruşturmayı değerlendiren Gazeteci-Yazar Mahmut Övür, Başbuğ döneminin mutlaka sorgulanması gerektiğini söyledi.

Daha önce de İlker Başbuğ'un yargılanması gerektiğine dair yazılar yazdığını hatırlatan Övür, "İnternet andıcı meselesi çok somut ve vahim bir meseledir. Dava sürecindeki açıklamalar, o dönem ordunun başındaki İlker Başbuğ'un bu işin içinde olduğunu gösteriyor." dedi.

İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılması kararının ardından savcılık Başbuğ hakkında soruşturma başlattı. Ergenekon soruşturması savcısı Cihan Kansız tarafından başlatılan soruşturmada, Başbuğ'un önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi.

İlker Başbuğ hakkında başlatılan soruşturmayı Cihan Haber Ajansı'na yorumlayan Mahmut Övür, "İlker Başbuğ dönemi sorgulanması gereken bir dönem. Başbuğ'un 'kağıt parçası' ve 'boru' dediği dönemleri çok iyi hatırlıyoruz. İnternet andıcı meselesi çok somut ve vahim bir meseledir. Dava sürecindeki açıklamalar, o dönem ordunun başındaki İlker Başbuğ'un bu işin içinde olduğunu gösteriyor." diye ifade etti.

Bu konunun, Balyoz'dan ve Ergenekon'dan çok daha somut olduğunu düşünen Övür, "Bir hükümet, bir yapı, bir demokrasi düşünün; seçilmiş hükümete karşı, o ülkenin önemli bir kurumunun başındakiler internet sitesi oluşturuyorlar ve o hükümet aleyhinde her şeyi yapıyorlar. Bu inanılacak bir şey değil. Bugüne kadar bunun soruşturuluyor olmaması da vahim diye düşünüyorum. Türkiye burası. Hiç olmazsa şimdi bile başlaması önemli. Ben daha önce de yazmıştım. 'İlker Başbuğ mutlaka yargılanmalı' diye. Sanıyorum bu sürecin ilk başlangıcı olur." ifadelerini kullandı.

Başbuğ'u kimin yargılayacağına dair tartışmaların sorulması üzerine Övür, şöyle dedi: "Türkiye'de genelkurmay başkanlığının yapısı hala bir yere oturtulamadı. Başbakanlık'a bağlı kendine özerk bir kurum. Böyle bir yapının dünyanın çağdaş ülkelerinde olduğu gibi Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olması gereken bir kurum. Yargılanması ile ilgili konu hukukçuların bileceği iştir. Bu inanılmaz bir şey. Yargılanacağı makam açısından sıkıntılar var. Önemli olan o sürecin başlamasıdır. Oraya yönelik bir çözüm üretilir. Belki de bu soruşturma ile birlikte ilk defa yargılanacak. İlker Başbuğ, belki de o dönemde en öne çıkan bir isimdi. Lav silahlarına 'boru' demesi, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na 'kağıt parçası' demesi dikkat çekmişti. Dönüm noktası bir başlangıç olabilir bu soruşturma. Bir daha böyle bir şeyin olmaması açısından, Türkiye bu yargılamayı yapmalı. Umarım sağlıklı gider."

(CİHAN)

Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,921 µs