En Sıcak Konular

'Suriye'deki gözlemci sayısı artırılacak'

2 Ocak 2012 16:49 tsi
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Arap Birliği ile Suriye arasında imzalanan protokol gereğince şiddetin sona erdirilmesi için Suriye'deki gözlemci sayısının gelecek günlerde 70'ten 100'e çıkarılacağını söyledi.



Mısır'ın başkenti Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Nebil El Arabi, Suriye'de sivillere yönelik cinayetlerin devam ettiğini ve keskin nişancıların hala tehlikeli olduğunu kaydederek, Suriye hükümetine protokolle belirlenen yükümlülüklerine uyma çağrısında bulunda.

Askerlerin kentlerden çekilmeye başlamasını ve abluka altındaki bazı yerleşim yerlerine gıda maddelerinin ulaştırılmasını olumlu gelişmeler olarak nitelendiren El Arabi, "Arap Birliği, gelişmeleri daha hızlı takip edebilmek için genel merkezde operasyon masası kurdu" dedi.

Tüm bu gelişmelerin kısa bir süre içerisinde olduğunu belirten El Arabi, gözlemci heyetinin zor şartlarda çalıştığına vurgu yaparak, gözlemci heyetinden mükemmel bir çalışma yapmasının kısa süre içerisinde beklenemeyeceğini ifade etti.

Gözlemci heyetinin gelecek günlerde Arap Birliği'ne detaylı rapor sunacağını anlatan Nebil El Arabi, gözlemci heyeti başkanı General Mustafa El Debi ile ilgili de "Debi iyi bir asker. Sudan hükümeti gözlemci heyeti için Debi'yi aday gösterdiğinde özgeçmişini inceledim ve onun geçmişinde bir şaibe olmadığını gördüm" diye konuştu.

Suriye hükümetinin, olaylardan dolayı gözaltına aldığı 3408 tutukluyu serbest bıraktığını kaydeden Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, serbest bırakılan tutuklulara ait listenin gözlemci heyetine teslim edildiğini açıkladı.

El Arabi, gözlemci heyetinin Suriye'ye gittiği ilk günlerde çektiği ulaştırma sıkıntısının Arap Birliği üyesi ülkelerce sağlanan araçlarla giderildiğini vurgulayarak, "Suriye hükümeti medyanın Suriye'de serbestçe çalışmasına üç televizyon kanalı dışında izin verdi" diye konuştu.

El Arabi, gözlemci heyetinin hiçbir şekilde gazetecilere açıklama yapmayacağını belirterek, heyetin medyaya yönelik açıklamalarının yazılı ve genel olacağını bildirdi.

A.A.



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs