En Sıcak Konular

'Biz kurtulmadık, Fransa Osmaniye'den kaçtı'

2 Ocak 2012 14:03 tsi
'Biz kurtulmadık, Fransa Osmaniye'den kaçtı' Vali Celalettin Cerrah, 7 Ocak gününün kurtuluş yıl dönümü değil, Fransızların Osmaniye'den kaçtığı gün olduğunu söyledi.



Kentin düşman işgalinden kuruluş etkinleri çerçevesinde düzenlenen Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkının Emniyet Müdürlüğüne teslim programında konuşan Vali Cerrah Fransa'ya sert tepki gösterdi.

7 Ocak tarihinin Fransızların Osmaniyeden kovulduğu gün olduğunu kaydeden Vali Cerrah, "Biz kurtulmadık, onlar bizden kaçtılar" dedi.

Ermeni çeteleri ile Çukurova ve Osmaniye'de katliam yapan Fransızların aynı tarihi şimdi tecelli ettirmeye çalıştığına dikkat çeken Cerrah, Fransa'nın bu sefer ise Ermenilerle hareket edip aslı olmayan bir tezi meclislerinden geçirdiğini söyledi.

Vali Cerrah, "Buradan hep birlikte haykırıyoruz; Osmaniyeli kesinlikle Ermenilere katliam yapmamıştır. Ceza veriyorlarsa buyursunlar cezalandırsınlar. Avrupa'nın her yerinde bunu haykırabiliriz. Onlar tarihin sayfalarından tarihi incelemekten korkuyorlar. Kendi kafalarına göre 3-5 milletvekili bir araya geliyor Türklerin Ermenilere katliam yaptığının yasasını ve katliam yapmamıştır diyenleri de suçludur diye ilan ediyorlar. Esas suçlu kendileridir. Bunu göstermemek için de bu tipte bir takım tasarıları meclisten geçiriyorlar. Tarih hiçbir zaman yalan söylemez. Lütfen tekrardan tüm Avrupa tarih sayfalarını bir kez daha incelesin. Biz büyük Türk milletiyiz. Hiçbir şeyden korkmayız. Yeri geldiği zaman her zamanda bunun cevabını vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs