En Sıcak Konular

Güney Kore, Kuzey Kore'de değişim olacağına inanıyor

2 Ocak 2012 13:33 tsi
Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore'de lider değişimiyle iki ülke arasındaki ilişkilerde iyileşme olabileceği ümidini taşıdığını, ancak her türlü provokasyona kesin olarak cevap vereceklerini bildirdi.

Lee Myung-bak yeni yıl mesajında, ''Başlıca amacımız Kore Yarımadası'nda barış ve istikrardır. Her türlü fırsata kapımız açıktır'' dedi.

Lee Myung-bak, Yarımada'nın ''yeni bir dönüm noktasında olduğunu, bu değişimin ve belirsizliğin yeni fırsatlar sunduğunu, Kuzey Kore'nin samimi olduğunu göstermesi durumunda Kore Yarımadası'nda yeni bir döneme kapılarını açabileceklerini'' belirtti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı, bununla birlikte ''bir provokasyonla karşılaştıkları takdirde buna kesin olarak cevap verecekleri'' uyarısında bulunarak, Seul'un ''Kuzey'den gelebilecek bir provokasyon olasılığı var oldukça ulusal güvenlik uygulamalarını titizlikle sürdüreceğini'' kaydetti.

Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Il'in ölümünün ardından Yarımada'da ''büyük değişimler'' beklediğini ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik Altılı Görüşmeler sürecinde 2012'de önemli bir virajın dönülmesi ümidini taşıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Altılı Görüşmelerin, Pyongyang nükleer faaliyetlerini durdurur durdurmaz yeniden başlayabileceğini belirtti.

Kuzey Kore, yeni lideri Kim Jong Un yönetiminde de Güney Kore'yle mevcut politikasının değişmeyeceğini ve Seul ile diyalog kurmayacağını bildirmişti.

Ulusal savunma komisyonu, dünya liderlerine hitaben yayımladığı bildiride, ''dünyanın, Kuzey Kore'nin bu politikasında en ufak bir değişiklik beklememesi gerektiğini'' belirtmiş ve ''Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ve mahiyetiyle ilişki kurmayı reddettiklerini'' açıklamıştı.

aa

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs