En Sıcak Konular

'Türkiye, ekonomik başarısının tadını çıkarmayı hak ediyor'

2 Ocak 2012 13:22 tsi
Avrupa Parlamentosu üyesi ve Avrupalı Liberallerin Başkanı Graham Watson, Türkiye'yi yakaladığı ekonomik başarıdan dolayı tebrik ederken, bu başarının tadının çıkartılması gerektiğini söyledi.

Watson, ''Sayın Erdoğan'ı ekonominin başarısı için gerekli politikaları uygulamasından dolayı tebrik ediyorum. Şu an tadını çıkardığınız bu ekonomik başarı için Türk halkını da tebrik ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun İngiliz Üyesi Graham Watson, Zaman Gazetesi'nin Brüksel Temsilcisi Selçuk Gültaşlı'nın hazırlayıp sunduğu ''Avrupa Masası'' programında çarpıcı açıklamalara yer verdi. Watson, Türk siyasetçilerinin sık sık "Avrupa Birliği bizi kabul etmiyorsa biz de onları kabul etmiyoruz, artık yeter." diyerek aşırı bir özgüven duydukları fikrine katılıp katılmadığının sorulması üzerine ''Sayın Erdoğan'ı ve hükümetini ekonominin başarısı için gerekli politikaları uygulamasından dolayı tebrik ediyorum. Şu an tadını çıkardığınız bu ekonomik başarı için Türk girişimcilerini ve Türk halkını da tebrik ediyorum. Bu herkesin memnuniyetle karşılaması gereken bir şey ve ben de öyle yapıyorum. Türkiye aşırı özgüvenli mi? Hayır, bence böyle bir şey yok. Bu tür bir başarı kazanmış hiçbir ülke bu başarının tadını çıkarma şansından mahrum bırakılmamalı. Türkiye'nin büyümesini memnuniyetle karşılıyorum çünkü geçen yıla göre daha çok kazanan her aile çocuklarına, akrabalarına daha büyük imkanlar sağlayabilecek durumda olacak.'' sözlerine yer verdi.

FRANSA PİŞMAN OLABİLİR

Sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlere ceza öngören tasarı için "Fransa pişman olabilir." yoğrumunu yapan Avrupalı Liberallerin Başkanı Graham Watson ''Her şeyden önce bir ülkenin kendi iç meseleleriyle değil de başka bir ülkedeki durumla ilgili bir kanunu oylamasını çok akıllıca bulmuyorum. Ayrıca tarihi olarak ispatlanması zor bir hadiseyle ilgili görüşleri cezai müeyyideyi tabi tutmak bence iyi bir yol değil. Bizler İngiltere'de bu tip durumlar için cezalandırma seçeneğini uygun görmüyoruz; bunun bir sebebi böyle bir teşebbüsün ifade hürriyetine bir darbe olduğunu düşünmemiz, bir diğeri de bunun akademik tartışmayı ve haliyle farklı görüşlerin teatisini kısıtlayacağına inanmamız. Bana kalırsa Fransızlar bu kararlarından dolayı daha sonra pişman olabilirler. Bir görüşü kanunlaştırır ve o konudaki tarihi yorum daha sonra değişirse zor durumda kalırsınız, çünkü bu durumda çıkardığınız kanun demode olur. Bu konu tarihçiler arasında tartışılması gereken bir konu, cezai hukuk kapsamında olamaz.'' dedi.

İKİ DEĞİL ÇOK VİTESLİ AVRUPA VAR

Bugünlerde dile getirilen ''iki vitesli Avrupa'' konusunda ise İngiliz Parlamenter ''Bence şu an çok vitesli bir Avrupa var, her zaman öyleydi zaten. Ancak şöyle bir gerçek var, o da şimdiye kadar Avrupa'nın gelişiminde temel bir aktör olmuş olan İngiltere, kendisini artık böyle bir rolünün olmadığı bir pozisyona geriletti.'' derken, son AB liderler zirvesini değerlendirdiği bölümde ''Bu zirvenin en üzüntü verici tarafı dışarıdan bakan birine geçmişte İngiltere ile Fransa arasında yaşanmış olan sayısız savaşları hatırlatmış olması. Nicolas Sarkozy, David Cameron'u tamamıyla görmezden geldi, odadaki herkesin elini sıktığı halde onunkini sıkmadı. Cameron da Sarkozy'nin zirveden çıkmasını istediği kararları kabul etmeye yanaşmadı. Sarkozy ve Merkel'in bir takım kararları diğer ülkelerle tam olarak istişare etmeden alıp diğerlerine empoze etmeye çalışmaları, yani şu "Fransa ile Almanya bir konuda anlaşırsa geri kalan herkes de uyar" düşüncesi de aynı şekilde Avrupa'ya zarar veriyor.'' şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs