En Sıcak Konular

Örgüt yandaşları dükkanları yağmaladı

2 Ocak 2012 12:59 tsi
Bağcılar'da, cadde ve sokakları savaş alanına çeviren örgüt yandaşları, telefon bayiini yağmaladı. Yağma, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Taşlardan korunmak için masaların altına saklanan müşteriler ve bayi çalışanları ise, yaralanmaktan son anda kurtuldu.

Bağcılar'da toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, dün gündüz saatlerinde araçlara ve iş yerlerine zarar verdi. Cadde üzerinde bir araya gelen grup, terör örgütü lehine slogan atarak ilerlemeye başladı. Yol üzerindeki iş yerlerini ve araçları taş yağmuruna tutan terör örgütü sempatizanları, otobüs duraklarına da zarar verdi. Çöp konteynerlerini de deviren grup, caddeyi savaş alanına çevirdi. Önlerine çıkan araçlara ve iş yerlerine saldıran terör örgütü yandaşları, polis ekiplerinin gelmesiyle ara sokaklara girerek gözden kayboldu.

YAĞMA GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada, yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, bir telefon bayiinin camlarını kırdı. Kaldırımdaki parke taşlarını söken şahıslar, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülere göre; maskeli örgüt yandaşları, önce taşlarla camları kırıyor. Daha sonra dükkanın önündeki demiri söken zanlılar camı parçalamaya başlıyor. Örgüt yandaşlarının olay çıkardığı sırada kaldırımda bulunan bir kadın da canını zor kurtarıyor. Bir taraftan camları kıran zanlılar, diğer taraftan telefon bayiine girerek telefonların bulunduğu dolabın camlarını da kırıyor. Camları kırdıktan sonra şahıslar telefonları alarak kaçıyor. Bu sırada görüntülere yansıyan bir şahsın diğerlerini yönlendirmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Telefon bayii çalışanlarının ifadesine başvuran polisler görüntüleri de inceledikten sonra kaçan saldırganların peşine düştü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İŞ YERİ SAHİBİ: EYLEMCİLERİ YÖNLENDİRENLER VARDI

Öte yandan, yağmalanan iş yerini işleten Hakan Yıldız, eylemcileri yönlendiren birilerinin olduğunu söyledi. Yıldız, "Biz buradaydık, müşterimiz vardı. 100-200 kişi aşağıdan gelirken biz dışarı çıkıp gördük. Kepenkleri indirmeye çalıştık ama yetişemedik. Belediyenin yenileme çalışmasında kullanan taşları alarak camlara attılar. Kaldırım taşlarını sökerek camlarımızı kırdılar. 

Biz buraya yattık ve canımızı zor kurtardık. Taşlar kafamıza kafamıza geliyordu. Arkadaşımız omzundan yaralandı ve rapor aldı. Yetkililerden yanımıza gelip bizim arkamızda duran yok. Mağduruz ve kendi çabamızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Polisleri aradık ama 'resmi ekip gönderemiyoruz' dediler. Telefonları alarak yağmaladılar. 5-6 telefonumuz gitti. Çok sayıda cihazımız zarar gördü. Sıfırdan hepsi kırıldı. Yaklaşık 30 - 35 bin lira zarar var, camlar ve diğer yerler hariç. Camları kırdıktan sonra kapıyı kırdılar. Kocaman kaldırım taşını alarak vitrine indirdiler. Cam kırıldı daha sonra ellerine geçen birkaç kişi yönlendirerek. Burayı kırın şurayı kırın dediler. Yönlendirdiler ve cihazları aldıktan sonra geri kalanları kırdılar." diyerek olayı anlattı.

Cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,391 µs