En Sıcak Konular

Van ve Erciş'te ders zili çaldı

2 Ocak 2012 12:42 tsi
Van ve Erciş'te deprem nedeniyle yaklaşık 2.5 aydır okullarından uzak kalan öğrenciler, dersbaşı yaptı.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremin ardında eğitime ara verilen Van, Erciş ve köylerdeki okullarda 2.5 aylık aranın ardından ders zili yeniden çaldı.

Depremde hasar gördüğü için bahçesinde kurulan 22 konteyner derslikte eğitime devam eden Cevdetpaşa Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, bir dakikalık saygı duruşunun ardından sınıflara girdi.

Öğrencilerin okul sevincini paylaşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldızbaş, öğrencilerin 2 ayı aşkın süredir okullarından uzak kaldığını belirterek, bu mağduriyetin giderilmesi için devletin tüm kurumlarının imkanlarını seferber ettiğini bildirdi.

Yıldızbaş, depremde hasar gören okulun bahçesinde UNICEF tarafından kurulan konteyner derslikte, öğrencilerin eğitimlerine devam edeceğini kaydetti.

-Okullarına kavuştukları için mutlular-

Okuluna tekrar kavuşmanın sevincini yaşayan Berivan Karagürbüz, depremden sonra ailesiyle il dışına gittiğini ifade ederek, ''Okulların bugün açılacağı haberini alınca geri döndüm. Bize güzel sınıflar hazırlamışlar. Derslerimizden geri kaldık. İnşallah bu kaybımızı öğretmenlerimizle telafi etmeye çalışacağız. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğim için mutluyum'' dedi.

Lise son sınıf öğrencisi Hicran Seven ise okulların açılmasının, psikolojileri açısından iyi olduğunu belirterek,''Evde kalarak daha çok can sıkıntısı yaşıyordum. Okul ortamında arkadaşlarla birlikte olmamız, aynı ortamı eskisi gibi paylaşmamız, bizim açımızdan iyi olacak. Van'da iki büyük deprem yaşadık ama her şeye rağmen mutluyuz'' diye konuştu.

Ana binasında önemli hasar olmamasına rağmen eğitimin tek katlı ek dersliklerde verileceği Şabaniye Mahallesi'ndeki Hacıbekir İlköğretim Okulu'nun bahçesi de 2.5 aylık aradan sonra çocuk sesleriyle doldu.

Depremden sonra uzun süre okullarından uzak kaldıkları için üzüldüğünü ifade eden 6. sınıf öğrencisi Şüheda Sami, yeniden okuluna, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

aa

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs