En Sıcak Konular

"TSK mensupları terketmeliydi"

18 Haziran 2007 09:11 tsi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde Türkiye üzerine 'felaket senaryoları'nın ele alındığı belirtilen toplantıyla ilgili olarak, ''Gazetelerden okuduğumuz doğruysa Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları böyle deli saçması şeylere

Dışişleri Bakanı Gül, konuyla ilgili Hürriyet gazetesine açıklama yaptı.
 
Bakan Gül, "ABD'deki gibi birçok ülkede böyle düşünce kuruluşları var, birçok ülke ile ilgili fantaziler yaparlar. Gerekirse en aykırı görüşleri dile getirirler. Çok fazla ciddiye almamak lazım" dedi.
 
Gül, "Gazetelerden okuduğumuz doğruysa Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının böyle deli saçması şeylere gereken tepkiyi koyup, ağızlarının payını verip, salonu terk etmeleri gerekirdi. Bilemiyorum, belki de terk etmişlerdir" diye konuştu.
 
15 Haziran Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüştüğünü söyleyen Gül, görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi vermedi ancak "Söylenecek ne varsa, hepsinin mesajını gerektiği şekilde verdik" dedi.
 
CNN TÜRK'te yayınlanan Liderler Zirvesi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kaos senaryolarına, ''Kime hizmet ettiğini anlamakta zorlanıyorum'' diyerek tepki gösterdi.
 
Enstitü toplantının arkasında

 
Washington'da, Türkiye üzerine üretilen bazı senaryoların konuşulduğu toplantıyla gündeme gelen Hudson Enstitüsü toplantıyı savundu.
 
Enstitü Başkanı Ken Weinstein, "Bu tür toplantılar, tüm düşünce kuruluşlarında rutin olarak yapılır" dedi. Weinstein'e göre toplantıda konuşulanlar, "bilinçli"  olarak dışarı sızdırıldı.
 
Weinstein, enstitünün internet sitesinde yer alan açıklamasında, toplantının basına yansımasından duyduğu "üzüntüyü" dile getirdi.
 
Weinstein, kapalı toplantıda konuşulanların açıklanmasıyla, Türkiye'de gerginliğin arttığına dikkat çekti, bunu yapan kişinin "utanması" gerektiğini belirtti.
 
Enstitü Başkanı, "Bu kişinin saklanmaktan vazgeçip kimliğini, "neden" böyle bir işe kalkıştığını ve davranışının ardında "hangi" emellerin yattığını, açıklamasını temenni ederim" dedi.
 
"Toplantı verimli geçti"
 
Enstitü Başkanı, toplantının verimli geçtiğini de vurguladı, Bu tür çalışmaların amacınınsa, "uluslararası ilişkilerde, yanlış anlamaları ve istenmeyen sonuçları önlemek" olduğunu ifade etti.
 
Enstitüde düzenlenen toplantıda konuşulan senaryoya göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu suikasta uğruyor, PKK İstanbul'da 50 kişinin öldüğü bir saldırı düzenliyor ve Türkiye, Kuzey Irak'a giriyordu.



Bu haber 243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,213 µs