En Sıcak Konular

Çözüme Engel: PKK ve BDP

2 Ocak 2012 08:36 tsi
Çözüme Engel: PKK ve BDP HAK-PAR Genel Başkanı Bozyel: PKK, sorunu çözmek istemeyenlerin istediği bir yapı. Bu anlamda çözüme de engel. Bu işi çözebilecek yegane parti AK Parti’dir.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR)Genel Başkanı Bayram Bozyel, Türkiye’nin Kürt sorununda çözüme en yakın noktada olduğunu söyledi. Bu konuda hem iç hem de dış şartların bugüne kadar hiç olmayan ölçüde uygun oluğunu ifade eden Bozyel, “Çözümün eşiğindeyiz. Bu kavga ve gürültü çözüm öncesi semptomlardır” dedi. Kürt meselesinde BDP ve PKK zihniyetini ‘sakat’ olarak nitelendiren Bozyel, “Bu Kürt sorunun çözümüne katkı sunmayan, derinleştiren hatta engelleyen bir zihniyet” diye konuştu. Bayram Bozyel’in değerlendirmeleri şöyle: 

AK Parti tabu yıktı

“Türkiye toplumunun bu yönde güçlü bir çözüm umudu var. Bir dönüşüm ve yumuşama var. Kürt sorunu tanık olmadığımız ölçüde tartışılıyor. Bu, AK Parti’nin onayı dahilinde yaşanıyor. AK Parti, gerçekçe yaklaşımlar göstererek Kürt sorununu artık tabu olmaktan çıkardı. Kürt siyaseti bugün sadece BDP’den ibaret değil, yarın da olmayacaktır. Kürt sorununda BDP ve PKK zihniyeti sakat bir zihniyettir. Kürt sorunun çözümüne katkı sunmaktan uzaktır. Kürt sorunun çözümü aynı zamanda PKK zihniyetinin aşılması demektir. Devlet geçmişte Kürt sorununda PKK’yı bir şal olarak kullandı ve hep halı altına süpürdü. Kendisine paravan yaptı. Bugün de zaman zaman işin özü kaçırılarak PKK’yı önplana çıkartılıyor. Aslında PKK, devletin içinde bu sorunu çözmek istemeyenlerin istediği bir şeydir. ‘PKK ile savaşıyoruz’ bahanesiyle bazı güçler PKK’nın bitmesini istemez. Hala bu işi çözebilecek partinin AK Parti olduğunu düşünüyorum. Biz çözümü PKK’ya göre mi yapacağız? Oysa halk AK Partiyi yüzde 50 ile iktidar yaptı. Daha cesur olabilir. Türkiye şuan Kürt sorununda iyi bir noktadır. Çok iyi bir zemin var. Bu konuda AK Partiye büyük görevler düşüyor. Çünkü hem iktidarın çoğunlukta olması, hem toplumun bu konudaki desteği ve beklentisi ona tarihi bir fırsat ve misyon yüklüyor. Kürtlerden çok ciddi destek var. Şimdi bu iktidar çözemezse kim çözebilir? Yani yapılacak Anayasa bu açıdan iyi bir fırsattır.

Ergenekon’a sessizler

Bozyel, Ergenekon’un en büyük mağduru Kürtler olduğuna işaret ederken, BDP’nin bu konuda tepkisiz kalmasını eleştirerek şunları söyledi: “Yani Ergenekon Kürt düşmanı bir örgüttür. Tabi ki aynı zamanda demokrasinin ve sivil siyasetin düşmanı. Ama bütün bunların merkezinde Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri var. Haksızlıkların yargılanması, gerçeklerin ortaya çıkması ve mağdur haklarının iadesi için buna karşı tavır sergelemek tarihi ve ahlaki bir görevdir. PKK’nın bu konudaki tavrı bizim de kafamızı kemiriyor. Doğru olan bu işte taraf olmaktır, bu işi sahiplenmektir.” 


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,420 µs