En Sıcak Konular

Teslim olan PKK'lılar örgütü çıldırttı

2 Ocak 2012 08:14 tsi
Teslim olan PKK'lılar örgütü çıldırttı Sığınakları teker teker imha edilen PKK köşeye sıkıştı.

Saklandıkları inlerde teslim olan terörist görüntüleri, örgütü çıldırttı. PKK telsizleri susmuyor: Yerimizi nasıl buluyorlar? Aramızdaki hain kim?

Son dönemde imha edilen mağaralar ve ikna yoluyla teslim olan PKK'lılar örgütte paniğe neden oldu. İstihbarat birimlerince belirlenen telsiz konuşmalarına göre Kuzey Irak'taki sözde komutanlık, uyarı anonsları yapıyor: İçinizde bir hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı? Kendi içinize iyi bakın.

Güvenlik güçlerinin kış aylarında yoğunlaştırdığı operasyonlarda ağır darbe yiyen terör örgütü PKK, militanlarını uyarmaya başladı. İstihbarat birimleri tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarına göre örgütün Kuzey Irak'taki üst düzey yöneticileri 'Marta kadar dayanın' mesajı veriyor. İmha edilen mağaralar ve ikna yoluyla teslim olan teröristlerle ilgili 'İçimizde hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı' anonsları yapılıyor.

'MARTA KADAR DAYANIN'

TSK ve Emniyet'in PKK terörüne yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor. Özellikle son dönemde örgüt üyelerinin saklandığı mağaralar tek tek belirlenerek imha ediliyor. Operasyonlarda birçok terörist yakalanırken, dağdan kaçarak teslim olanların sayısı da her geçen gün artıyor. Ağır kış şartlarında kalacak yer ve yiyecek sorunu yaşayan PKK'da panik başladı. Büyük kayıplar veren PKK'nın sözde komutanlık kademesi, teröristleri telsizle motive etmeye çalışıyor. İşte dinlemeye takılan o konuşmalar: 'Çatışmalarda çok sayıda asker öldürüldü. Ancak saklıyorlar. Devlet kışın bitmesini istemiyor. Çünkü biz yazın saldırılar düzenleyeceğiz. Marta kadar dayanın. Kış geçene kadar idare etmeye çalışın.' Diyarbakır ve Bingöl gibi illerde terör örgütünün mağaraları bulunmuş içlerinde saklanan militanlar gözaltına alınmıştı. Bu durum, örgütün sözde komuta kademesini kızdırmış. 'İçinizde bir hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı? Kendi içinize iyi bakın. Öleceksiniz hepiniz' dedikleri telsizlerden duyuldu.

akşam



Bu haber 1,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,281 µs