En Sıcak Konular

Uludereli öğrenciler kaymakamlarını ziyaret etti

1 Ocak 2012 20:46 tsi
Hava operasyonunda hayatını kaybeden köylülerin yakınlarına taziye ziyareti sırasında saldırıya uğrayan Kaymakam Naif Yavuz'u ziyaret eden Uludereli öğrenciler, çiçek vererek çok özüldüklerini belirttiler.



Şırnak Şehr-i Nuh Oteli'nde, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u ziyaret eden Uludere Çok Programlı Lisesi öğrencileri, geçmiş olsun dileğinde bulundular. On ikinci sınıftan 15 kız öğrenci, yaşanan olaydan duydukları derin üzüntüyü, Kaymakam Yavuz'a çiçek vererek dile getirdiler. Olayın, kendi insanları tarafından gerçekleştirilmediğine vurgu yapan öğrenciler, provokatif olay nedeniyle çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade ettiler. Ziyaretten son derece memnun kalan Kaymakam Yavuz, olayın Uludere halkına mal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Naif Yavuz, öğrencilerin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Beraber üzüldük, acıları hep birlikte paylaştık. Bu olayı yapanlar cenaze sahipleri değildir. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar, suçsuz yere birini öldürmek veya yakmaya teşebbüs etmek bizim örf ve adetlerimizde, kültürümüzde yoktur." dedi.

"SALDIRANLAR CENAZE SAHİPLERİ DEĞİL, PROVOKATÖRLERDİ"

Yavuz, kendisini üzen tek şeyin, cenazeye giden insanların, medyada gösterildiği gibi bu şekilde davrandıklarını göstermeleri olduğuna işaret etti. Yavuz, "Bu insanlar, ne Şırnak'ı ne de Uludere'yi temsil ediyorlar. Hatta cenaze sahipleri bizzat kendileri bizi aradılar, cenazeyi bir kenara bırakıp bizim için üzüldüler. Tekrar bu ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Allah, sabır versin. Devlet daima yanlarında olacaktır, bunu bilmelerini istiyorum." diye konuştu.

Saldırının, provokatörlerin işi olduğunu belirten yavuz, şöyle dedi: "Çünkü ben de bu bölgenin insanıyım, neyin ne olduğunu az çok biliyoruz. Çünkü bölge insanımız, evine gelene, düşmanı bile olsa bu şekilde davranmaz. Dolayısıyla birkaç tane cahil provokatörün yaptığı bu olayı bütün Uludere halkına mal edemeyiz. Bu olayda işi olan gençlere çok üzülüyorum, çünkü katil de olabilirlerdi. Bu gençler kandırılıyorlar, Allah, bu şekilde bu gençlerimizi yönlendirenleri ilk defa kullanıyorum, ama Allah onları helak etsin.

"RAPOR ALMAYACAĞIM HİZMETE TÜM HIZIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu tür insanlardan, bu halkın çektiği bu kadar acıya yeter diyoruz artık, birileri bunlara dur demeli, buna sebep olanlar bunun hesabını vereceklerdir. Ve şunu da belirtmek istiyorum, rapor almadım, almayacağım da yarın gideceğim ve görevimin başında olacağım, hizmete tüm hızımızla devam edeceğiz. Bizim, okuyan gençlere ihtiyacımız var. Mesaimin yüzde yetmişini milli eğitimde geçiriyorum. Allah'ın izni ile Uludere'mize yeni bir öğretmen evi yaptıracağız, buraya gelen öğretmen arkadaşlara daha iyi olanaklar sunmak istiyoruz, bizin insanımıza iyi eğitim vermeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız.

Yılmak yok yola devam diyoruz, şunu bir kez daha belirtmek istiyorum; Uludere halkını çok seviyorum, onların da bizi sevdiğine inanıyoruz. Uludere'ye bir kırgınlığımız yok. Özellikle cenaze sahiplerine Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum, biz onlarla beraber katıldık, beraber üzüldük, acılarını hep birlikte paylaştık. Bu olayı yapanlar cenaze sahipleri değildir. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar, suçsuz yere birini öldürmek veya yakmaya teşebbüs etmek bizim örf ve adetlerimizde kültürümüzde yoktur."

(CİHAN)

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs