En Sıcak Konular

Yunan Başbakan, Atinalı evsizleri yılbaşında hediyelerle sevindirdi

1 Ocak 2012 17:31 tsi
Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos, yeni yılın ilk gününü Atina'da yaşayan evsiz ve kimsesizlerle geçirdi. Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis'in eşlik ettiği Papadimos, kimsesizler ile birlikte yılbaşı sofrasına oturdu. Papadimos, dağıttığı hediyel



Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşayan evsiz ve kimsesizler, yılın ilk gününde buruk ancak diğer günlere nazaran daha güzel bir gün geçirdi. Atina Belediyesi tarafından organize edilen yılbaşı sofrasında bir araya gelen yüzlerce kimsesizi Başbakan Lukas Papadimos yalnız bırakmadı. Bugün öğleden sonra Ruf Kapalı Spor Salonu'nda verilen yılbaşı etkinliğinde bir araya gelen çoğu yaşlı evsiz ve kimsesiz vatandaşlar, önce hazırlanan yemek ve tatlıları afiyetle yedi. Hemen ardından ise Başbakan Lukas Papadimos'a yılbaşı şarkısı söyledi.

Ülkedeki ekonomik krizin en fazla vurduğu kesim olan evsizlerle yakından ilgilenen Papadimos, hem hal hatırlarını sordu hem de hazırlanan hediye paketleriyle organizasyona katılan kimsesizleri sevindirdi. Kimsesizlerin dağıtılan hediye paketlerini heyecanla açtıkları görüldü.

Başbakan Papadimos'la sohbet eden kimsesizler, Başbakan'dan ev ve iş talebinde bulundu.

PAPADİMOS: DAHA FAZLA SPONSOR DESTEĞİ İSTİYORUZ

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Papadimos, evsizlerle birlikte yılbaşı sofrasında bulunmaktan memnun olduğunu belirtti. Atina Belediyesi'ni kimsesizlere sahip çıktığından ötürü tebrik eden Yunan Başbakan, kimsesizlerin ekonomik krizden en fazla etkilenen kesim olduğunu belirtti. Herkesin yeni yılını kutlayan Papadimos, Atina Belediyesi'nin bu çok önemli toplumsal çabasına daha fazla sponsorun destek vermesini ve bunun yaygınlaşmasını istedi.

Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis de Papadimos'a kimsesizleri unutmadığı için teşekkür etti. Kaminis, önceki gün hükümet ile birlikte kimsesizler için bir dizi destekleyici önlem üzerinde anlaştıklarını ve bu ortak çabaların yeni yılla birlikte hayata geçirileceğini kaydetti.

Ekonomik krizle birlikte Atina'da sokak, terk edilmiş bina ve depolarda yaşadığı tahmin edilen evsiz ve kimsesizlerin sayısının 20 bine yükseldiği tahmin ediliyor.

(CİHAN)

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,086 µs