En Sıcak Konular

'Beni kurtaran köylülere müteşekkirim'

1 Ocak 2012 11:43 tsi
'Beni kurtaran köylülere müteşekkirim' Şırnak'ın Uludere İlçesi Kaymakamı Naif Yavuz, kendisine yapılan saldırının provokasyon olduğunu belirterek, "Beni provokatörlerin elinden kurtaran köylülere müteşekkirim." dedi.

Türkiye ile Kuzey Irak arasında sigara ve mazot kaçakçılığı yaparken sınırın öte tarafından tespit edilen ve terörist zannedilerek düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 35 kişinin ailesi taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Dün yanına korumalarını bile almadan ölen 35 kişinin ailelerine taziye ziyareti için Ortasu köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edilmişti. Ortasu köyünde vatandaşların araya girmesiyle Kaymakam Yavuz, linç edilmekten son anda kurtarılmıştı. Başından yaralanan Kaymakam Yavuz'un Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

Kendisine yapılan saldırıyı TRT Haber'e telefonla bağlanarak değerlendiren Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, meydana gelen olaydan dolayı hiç kimseye kırgın olmadığını söyledi. Bölgedeki olayın tamamen provokatörlerin işi olduğunu belirten Yavuz, "Cenaze yakınlarından tek bir söz dahi işitmedim. Hatta onlar ve bölge halkı beni provokatörlerin elinden kurtardı." dedi. Kendisinin cenaze evinde bir saat kaldığını, ailelerle birlikte dua ettiğini, acılarını paylaştığını anlatan Yavuz, bir saate yakın kalmasına rağmen kendisine yönelik hiçbir tepkinin olmadığını kaydetti. Kaymakam Yavuz, bu süre zarfında bir şey olmamışken daha sonra provokasyonların başlamasının manidar olduğunu vurguladı.

Ölen kişilerin acısını derinden hissettiğini belirten Kaymakam Yavuz, olayın meydana geldiği andan beri yaşamını yitirenlerin acısından dolayı uyuyamadığını dile getirdi. Ölenlerin cenazesinin kendi cenazesi olduğunu belirten Yavuz, meydana gelen provokasyonu bölge halkına mâl etmenin doğru olmayacağını kaydetti. Yavuz, "Bu iş huzur bozmaya çalışan bir avuç grubun işidir." diye konuştu. Kaymakam Naif Yavuz şunları söyledi: "Bizi üzen olay Cumhuriyet savcılığınca araştırılıyor. Basına çıkıp devlet nerede diye haykıranlar devletin oraya gitmesini hazmedemiyor. Kimseye kırgın değilim. Hatta bölge halkına müteşekkirim. Bölge halkı beni bağrına basmıştır. Onlar beni provokatörlerin elinden kurtardı."

cihan

Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,968 µs