En Sıcak Konular

Şırnak Valiliği: Kaymakama saldıranlar deşifre edilecek

1 Ocak 2012 11:03 tsi
Şırnak Valiliği, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik saldırı olayının faillerinin tespitine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Valilik, "Bu şahısları yönlendiren karanlık odakların deşifre edilerek adalete teslim edilmesine yönelik çalışmalar devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinin koordineli ve kararlı çalışmalarıyla sürdürülmekte olup sonuçları en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır." dedi.Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırıyla alakalı olarak Şırnak Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Uludere ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız ile Gülyazı, Ortasu ve Ortabağ köylerindeki taziye sahiplerinin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik sevgisini ve teveccühünü hazzedemeyen karanlık odaklardan talimat alan, aynı zamanda yaptıkları çirkin davranışın farkında bile olmayan bir mütecaviz grup tarafından ilçe kaymakamımıza yönelik gerçekleştirilen hayâsız saldırı, başta tüm taziye sahipleri ve o ilçede yaşayan vatandaşlarımız tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanıp lanetlenmiştir."

'Kaymakamı darp edenler bizim köylüler değil'

Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 35 vatandaş için Gülyazı köyüne taziye ziyaretine giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz linç edilmek istendi. Yaralanan kaymakam, öfkeli kalabalığın elinden zor kurtuldu. Beyro aşiretinin reisi Alihan Özhan ise Kaymakam Yavuz'a saldıranların kendi köylerinden olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne giderek sınırdaki operasyonda hayatını kaybeden 35 köylünün ailelerine başsağlığı diledi. Helikopterle köye gelen bakanlar, Beyro aşireti reisi Alihan Özhan'ın evinde acılı ailelerle tek tek görüşerek taziyelerini iletti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın telefonuyla Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen Özhan, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un taziye çadırında saldırıya uğramasından dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi. Saldırganların köylüler olmadığını belirten Özhan, kaymakama acil şifalar diledi.

Özhan, 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili soruşturmanın bir an önce tamamlanarak sorumluların cezalandırılmasını istedi. Vatandaşların kaçakçılık için değil, ailesini geçindirmek amacıyla sınır dışına çıktığını dile getiren Özhan, katırların sırtında bir bidon mazot için köylülerin Zaho'ya gittiğini kaydetti. Özhan, "Geçimimizi sağlamak için gidip geliyoruz. Buradaki kadınlardan bir tanesi hastalanırsa onları tedavi edecek kadar bile paramız yok. Bu olayın da bir daha olmaması için araştırılıp sonuçlandırılmasını bekliyoruz." dedi. Öte yandan Gülyazı Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yetkili askerler de Özhan'ı evinde ziyaret etti.

zaman




Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,123 µs