En Sıcak Konular

Türkiye seferberlik ilan etti

1 Ocak 2012 10:29 tsi
Türkiye, ekonomisini büyütme ve işsizlikle mücadelede girişimci yetiştirme çalışmalarına hız verdi.

Bu amaçla Girişimcilik Konseyi kurularak girişimciler tek çatı altında desteklenecek. Türkiye, ekonomisini büyütme ve işsizlikle mücadelede girişimci yetiştirme çalışmalarına hız verdi. Bu amaçla Girişimcilik Konseyi kurularak girişimciler tek çatı altında desteklenecek

Türkiye ekonomisinin dünyanın ilk 10 büyük ekonomi arasına girmesinde kilit rol oynayacak girişimciliği teşvik etmek ve büyütmek amacıyla yeni yılda dev adım atılıyor. Girişimciliğin yaygınlaştırılması sayesinde gençlerin iş arayan değil, kendi işini kuran patronlara dönüştürülmesi ve bu yolla işsizliğin hızla aşağı çekilmesi hedefleniyor.

İlk kez konsey kuruluyor

Türkiye’deki girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmaları tek çatı altında toplayarak, stratejiler oluşturulmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlamak amacıyla Girişimcilik Konseyi kurulacak. Konsey’in kuruluşuna yönelik imzalar 4 Ocak 2012 tarihinde İstanbul’da atılacak. Konsey aynı gün ilk toplantısını yapacak.

Zengin yapıda olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün başkanlık edeceği Konsey; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB, İŞKUR, TÜBİTAK, YÖK, TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi, TÜSİAD, TESK, ASKON, ENDEAVOR Derneği, GYİAD, KAGİDER, MÜSİAD, TEKNOGİRİŞİM Derneği, TGBD, TİKAD, TÜGİK, TUSKON,  TÜGİAD, TÜMSİAD, TÜRKONFED’den oluşacak. KOSGEB sekreterya görevini yürütecek.

Seferberlik hareketi

Bakan Ergün, Girişimcilik Konseyi’ni “Ülkemiz girişimcileri için adeta bir seferberlik hareketi" sözleriyle tanımladı. Ergün’ün verdiği bilgilere göre Konsey, girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi, girişimciliğin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi için yeni stratejiler ve politikalar belirleyecek. Girişimciliği engelleyen unsurların giderilmesi de konseyin ana gündem maddeleri arasında yer alacak.

Paraya 'kolay ulaşım' hizmeti


Konsey, girişimcilere yerli ve yabancı finans kaynaklarına ulaşım kolaylığı getirilmesi konusunda çalışmalar yapacak. İleri teknoloji ve yüksek katma değer yaratan girişim faaliyetlerinin özendirilmesi için yol haritası belirleyecek. Konsey, uluslararası rekabet gücü olan girişimci potansiyeli oluşturacak, örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerini yaygınlaştıracak. Girişimci adaylarına yönelik danışmanlık hizmetleri, iletişim ve bilgilendirme ortamları geliştirecek. Kadın, genç, eko girişimcilik ve sosyal girişimcilik gibi tematik alanlarda özel destekler sağlanacak.

bugün



 

Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,625 µs