En Sıcak Konular

Yeni silahı çivi bombası mı

1 Ocak 2012 09:54 tsi
Yeni silahı çivi bombası mı Arap gözlemcilerin ilk açıklamaları "Suriye'de şiddetin olmadığı" yönünde bir tablo çizerken, insan hakları örgütleri ise 38 kişinin hayatını kaybettiği cuma gösterilerinde Esad rejiminin çivi bombası kullandığını iddia etti.

Suriye'de Arap gözlemcilerin gelişi ile birlikte gösteriler artarken, Beşşar Esad rejiminin olayları bastırmak için bu kez çivi bombası kullandığı yönünde bir iddia ortaya atıldı. Önceki gün Suriye'nin çeşitli kentlerinde cuma namazından sonra yönetime karşı düzenlenen gösterilerde ölü sayısının 38'e yükseldiği bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi, başta başkent Şam'ın banliyölerinde 5, Humus'ta 14, Dera'da 9, Hama'da 6, Deyr Ez Zor'da 2 ve ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde 2 olmak üzere ülke genelinde güvenlik güçlerinin açtığı ateşte ölenlerin sayısının 38'e ulaştığını duyurdu. Yüzlerce kişinin yaralandığını ve tutuklandığını belirten konsey, gözlemci heyetinin Şam'ın bazı bölgelerinde yönetime karşı düzenlenen gösterileri yerinde incelediklerini ve halktan bilgi aldıklarını kaydetti.

ŞARAPNEL PARÇALARI YARALADI

Öte yandan, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, başta Şam olmak üzere Halep, Humus, Lazkiye ve Tartus kentinde yönetime destek gösterilerinin düzenlendiğini duyurdu. Diğer taraftan Esad rejiminin Arap gözlemcilerin gelişi nedeniyle askeri protestocularla karşı karşıya getirmemeye çalıştığı, bu sırada çivi bombası kullandığı öne sürüldü. İddia İngiliz Daily Telegraph gazetesinde geniş yer bulurken, FAFP'ye konuşan bazı muhalifler de çivi bombası yüzünden göstericilerin kayıplarının da arttığını ileri sürdü. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de birçok protestocunun şarapneller yüzünden ciddi şekilde yaralandığını tespit ettiklerini kaydetti. Bu arada Arap Birliği ile Suriye hükümeti arasında imzalanan protokol gereğince Şam rejimin sivillere yönelik uyguladığı şiddet politikasını sonlandırmak için Suriye giden Arap Birliği gözlemci heyetinin ilk açıklamalarına Suriyeli muhaliflerin yanı sıra uluslararası insan hakları kuruluşları da tepki gösteriyor.

yenişafak



Bu haber 1,170 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs