En Sıcak Konular

Kaçakçılık önlenmeli

1 Ocak 2012 09:23 tsi
Kaçakçılık önlenmeli
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde taziye çadırında bir araya geldiğimiz köyün ileri gelenleri, AK Parti ve Genelkurmay'ın özür ve tazminat seçeneğini masaya yatırmasını, sevindirici bir gelişme olarak yorumladı.

Köylülerin terörist sanılarak öldürülmesi sonrasında Ankara'da özür dilenmesi ve tazminat ödenmesinin gündeme gelmesine memnun olan aileler "Devletimiz bizi sahipsiz bırakmasın" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde taziye çadırında bir araya geldiğimiz köyün ileri gelenleri, AK Parti ve Genelkurmay'ın özür ve tazminat seçeneğini masaya yatırmasını, sevindirici bir gelişme olarak yorumladı. Saldırıda hayatını kaybeden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Abdulselam Encü'nün amcası olan, Encü ailesinin liderlerinden Mustafa Encü "Devletin özür dilemesi öfkeyi yatıştırır, acıları azaltır" dedi. Saldırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Mustafa Encü "Devletin hata yaptığını görmesi ve itiraf etmesi çok önemli" dedi. Yeğeni Abdulselam Encü'yü kendisinin okuttuğunu ve hayatında ilk kez kaçağa gittiği gece öldüğünü söyleyen Encü, "Tazminatla gidenler geri gelmez ama bari geride kalanlar rahat yaşar" diye konuştu. Aynı saldırıda amcasının oğlunu kaybeden Nedret Encü cenaze töreninde devlet yetkililerini yanlarında görmek istediklerini belirterek "Cenaze töreninde kendimizi sahipsiz hissettik. Bir şehit askerin cenazesine bile bütün devlet büyükleri katılırken, bizim 35 şehidimizin cenazesine de katılmalarını beklerdik" dedi. Devlet yetkililerine kapılarının açık olduğunu ve başsağlığı dileklerini büyük bir istekle beklediklerini söyleyen köyün akil adamlarından Sadık Encü (60), "Çocuklarımız terörist değildi, biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız" dedi. "Devlet bizden özür dilemeli ve zararımızı tazmin etmeli" diyen Sadık Encü, köylülerin yoksulluğuna dikkat çekerek "Köyün yarısı öldürülse de kaçakçılıktan başka çaremiz yok. Yetkililer buna bir çare bulsun" diye konuştu. Saldırı sonrası çuvallara doldurulan ceset parçalarını bizzat elleriyle çıkardığını anlatan Encü, devletin özür dilemesinin bütün dünyaya da örnek olacağını belirtti.

MEMURİYET VERİLSİN

Ailenin diğer akil kişilerinden Ramazan Encü de şöyle konuştu: "Bizim ne tarlamız var, ne arazilerimiz var, ne de fabrikalarımız. Sadece bu dağ var, bir de kaçakçılık. Bu köyde 500 erkek var, sadece 30'u korucudur. Ki korucular bile kaçağa gider, çünkü 700 TL ile günde bir paket sigara bile alınmaz. Bizim kaçaktan başka çaremiz yoktur." Köyün ileri gelenlerinden Bahri Encü de özür ve tazminatın önemli olduğunu ancak daha ileri adımlar da atılmasını beklediklerini söyleyerek "Devlet bu 35 kişinin ailesine sosyal imkanlar sağlamalı, en azından aileden birine devlet memurluğu vermelidir. Nakit para ançak bir kaç yıl yeter" dedi.

ERDOĞAN'DAN AİLELERE TELEFON

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, helikopterle Uludere'ye bağlı Gülyazı köyüne giderek, olayda hayatını kaybeden Encü ailesinin yakınlarından Alihan Özhan'ın evine geldi. Burada ailelerle görüşerek taziyelerini bildiren bakanlar, ailelere başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Gereğinin yapılacağından hiç kimsenin tereddütü olmasın" dedi. Bu arada, Başbakan Erdoğan da telefonla arayarak acılı ailelerden Alihan Özhan ile görüştü. Görüşme sırasında telefonun hoparlörünü açan Özhan, Erdoğan'ın sözlerini içeride bulunan ailelere dinletti. Erdoğan "Acınızı paylaşıyoruz, sizin acınız bizim acımızdır. Bütün yakınlarını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Konuyla ilgili her türlü çalışma yapılıyor, kimsenin endişesi olmasın, kimse merak etmesin" dedi.

sabah

Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs