En Sıcak Konular

Çin, 2012 yılına merhaba dedi

31 Aralık 2011 18:52 tsi
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, 2012 yılına merhaba dedi. Havanın soğuk olması sebebiyle Çinlilerin büyük bir kısmı yılbaşını evlerinde televizyonların verdiği yeni yıl eğlence programlarını izleyerek karşıladı.



Çin Devlet Televizyonu CCTV tarafından canlı olarak yayınlanan programda, Çin'in ünlü sanatçıları sahne aldı. Programda sahne alan birçok yabancı sanatçı ve gösteri grupları izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Çinli erkek çocuklarının yapmış oldukları gösteri izleyicileri heyecanlandırdı.

Bu arada Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao yeni yıl mesajı yayınladı. 2011 yılının ülkesinin 12. Beş Yıllık Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma Planı'nın ilk yılı olmasına vurgu yapan Hu, dünyadaki karmaşık meselelere karşı, ülkesindeki reformu derinlemesine ilerletme ve gelişme ve istikrarı koruma görevini sahiplenen halkına, gönül birliği içinde büyük bir mücadele vererek, reform ve dışa açılma politikalarını pekiştirdiğini belirtti. Çin Cumhurbaşkanı ayrıca, "Yeni yılda da hükümet olarak insanların yaşam standartlarını ve kalitesini artırmak için çalışacağız." dedi.

Çin'in büyük şehirlerinden Şanghay, Pekin ve Guangzhou'da ise yeni yıl dolayısıyla şehrin önemli turistlik mekanları ışıklandırıldı. Yeni yıl hazırlıkları kapsamında ülkedeki hemen her yer süslerle donatıldı. Çinliler geleneksel yeni yıl bayramına (bahar bayramı-Chunjie) ise Ocak ayının son haftasında girmeye hazırlanıyor.

(CİHAN)

Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,141 µs