En Sıcak Konular

'Er veya geç Cumhurbaşkanlığı sandığı gelecek'

17 Haziran 2007 23:54 tsi
Başbakan Erdoğan, "Er veya geç, cumhurbaşkanlığı ile ilgili bu sandık da halkımızın önüne gelecek. Bundan kaçamayacaklar" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu CHP var ya, bunların adında Cumhuriyet olduğuna bakmayın. Niye? Cumhura saygısı olmayan, cumhuriyetçi olamaz. Halka saygısı olmayan, halkçı olamaz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Parlamento genel kurulunda bu yazıyor. Ama bunlar genel kuruldan bile kaçtılar. Bunlar sadece tahrik ederler. Bunlar sadece ülkeyi gererler" dedi.

"Sayın Sezer nasıl seçildiyse" sözünün ardından miting alanındaki vatandaşların protesto ifadeleri üzerine Erdoğan, "Cumhurbaşkanımızdır, lütfen. Sizler iradenizi sandıkta ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

Bugüne kadar gelen her başbakanın cumhurbaşkanı adayı olduğunu son anda kendilerinin de Abdullah Gül'ü açıkladıklarını söyleyerek, "Er veya geç cumhurbaşkanlığı ile ilgili de bu sandık halkımızın önüne gelecek. Bundan kaçamayacaklar. Zira tutturdular bir uzlaşma. Biz, uzlaşmaz değiliz. Asıl uzlaşmaz olan onlar. Ama uzlaşma adına kalkıp 352 kişiye kendi istediklerini de dayatamazlar. Zira azınlığın çoğunluğa tahakkümü dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Onun için de 352 mi büyük, yoksa 20 mi büyük? Bu rakamı sormak zorundayız. Herhalde 352 daha büyük. Ama bunlara göre 20 daha büyük" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdi seçmenin konuşacağını söyleyen erdoğan, "İnşallah, cumhurbaşkanı da sizin dediğiniz olacak, başbakan da sizin dediğiniz olacak, meclis başkanı da sizin dediğiniz olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları aynı hukuka tabidir. Aksini iddia eden varsa er meydanına gelsin" şeklinde konuştu.

Konuşmasında hükümetin ekonomi alanındaki icraatlarını anlatan Erdoğan, "Çıkmış bir partinin genel başkanı diyor ki; 'AK Parti Amerikan gömleği giydi.' Edebe davet ediyorum. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti patentinden başka bayrak ve Türkiye Cumhuriyeti patentinden başka gömlek giymez, bunu böyle bilin" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Şanlıurfa milletvekili adaylarını vatandaşlara tanıttı. Erdoğan, platformdan inerek miting alanının ön tarafında bulunan yöresel kıyafetler içindeki kadınlara da gül verdi.

Aşırı sıcak ve izdiham nedeniyle çok sayıda vatandaşın rahatsızlandığı, bazı vatandaşların ise ambulanslarla hastaneye götürüldüğü görüldü.
 



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs