En Sıcak Konular

'2012 zor bir yıl olacak'

31 Aralık 2011 11:59 tsi
'2012 zor bir yıl olacak' "Ülkemizin çevresinde gelişen önemli siyasi olaylar ve çalkantılar dikkate alındığında, 2012’nin Türkiye’yi meşgul eden, yoğun bir yıl olarak geçeceği kanaatindeyim."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl mesajı yayınladı. Gül, açıklamasında, "Cumhurbaşkanına Sorun” uygulamasının başlayacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yeni Yıl mesajında, terörle mücadelenin önümüzdeki süreçte de taviz verilmeden her alanda sürdürüleceğini belirterek, “Terörle mücadele devam ederken, vicdanlara ters gelen sorunların da, özgüvenle çözüme kavuşturulması önemli bir zorunluluktur. Milletimizin birlik ve bütünlüğünün muhafazası, büyük hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesinin mihenk taşını oluşturmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yeni Yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Acı olayların yanı sıra, güzel gelişmelerin de yaşandığı 2011 yılının geride bırakıldığını, umutla ve heyecanla yeni bir yılın karşılandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Yeni yılın milletimize ve tüm dünyaya barış, huzur, refah getirmesini temenni ediyor, insanlığın karşı karşıya bulunduğu sorunların çözüme kavuşturulmasını diliyorum” dedi.

"DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI"

2011 yılının Türkiye açısından yoğun bir gündemle geçtiğini, Dünyada ve Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bölgemizde başlayan yapısal değişim hareketleri, demokrasinin vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koyarken, şüphesiz dünyanın istikametine de yeni bir şekil vermiştir. Yeni uluslararası düzene geçişin sancılarıyla birlikte, dünyada başgösteren ekonomik ve siyasi çalkantılar tüm ülkeleri etkilerken, Türkiye, sahip olduğu değer ve kazanımlar sayesinde yoluna emin adımlarla devam etmiştir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, mesajına şöyle devam etti:

“Uzun yıllar ihmal edilen reformlar, evrensel değerlerin ışığında hayata geçirilmiştir. Ülkemizin görünürlüğü ve etkisi artmıştır. Dolayısıyla bugün ekonomisiyle, gerçekleştirdiği dönüşümlerle, ileri standartlarıyla, demokratik rejimiyle, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı tutumuyla, yumuşak gücü ile siyasi değeri artan, dünyanın parlayan yıldızı olarak gösterilen bir ülkede yaşamanın haklı gururu içindeyiz. Türkiye’nin yükselen gücü, tüm dünyada ilgiyle ve dikkatle takip edilmektedir. Bu başarı, geçmişten gelen birikimlerin, daima onur duyduğumuz köklü tarihimizin ve büyük bir özgüvenin yansımasından başka bir şey değildir.”

"2012 EKONOMİK VE SİYASİ BAKIMDAN ZOR OLACAK"

Dünyanın içinde bulunduğu sürecin 2012’nin ekonomik ve siyasi bakımdan zor bir yıl olacağını gözler önüne serdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemizin çevresinde gelişen önemli siyasi olaylar ve çalkantılar dikkate alındığında, 2012’nin Türkiye’yi meşgul eden, yoğun bir yıl olarak geçeceği kanaatindeyim. Bu nedenle, enerjimizi çevremizdeki gelişmeleri ülkemiz açısından olumlu doğrultuda yönlendirmek için harcamamız ve kendi içimizde dayanışma halinde olmamız şüphesiz her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarınların Türkiye için büyük umutlar vaadettiği inancı taşıdığını, Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki öncelikleri ve yapması gerekenlerin belli olduğunu belirterek, “Ülkemizin dinamizmi ve yakaladığı gelişme ivmesinin yanı sıra,  bu konuda toplumumuzda büyük bir konsensüsün bulunması, bu inancımı kuvvetlendirmektedir. Ekonomimiz, son yıllardaki performansıyla göz doldurmaktadır. Bu yönüyle Türkiye başarılı bir örnek oluşturmaktadır. Bununla birlikte aşırı bir özgüven içerisine girmeden, alınması gereken tedbirlerin bilinciyle hareket edilmesi önem taşımaktadır” dedi.

“VİCDANLARA TERS GELEN SORUNLAR ÖZGÜVENLE KAVUŞTURULMALI”

Abdullah Gül mesajına şöyle devam etti:

“Terörle mücadele önümüzdeki süreçte de, taviz verilmeksizin her alanda sürdürülecektir. Terörle mücadele devam ederken, vicdanlara ters gelen sorunların da, özgüvenle çözüme kavuşturulması önemli bir zorunluluktur. Milletimizin birlik ve bütünlüğünün muhafazası, büyük hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesinin mihenk taşını oluşturmaktadır.

Türkiye’nin başlattığı sivilleşme ve demokratikleşme adımlarının en önemli ayağı yeni bir anayasadır. 2012 yılında yeni anayasa çalışmalarının nihayete erdirilmesi halkın genel beklentisidir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir anayasa, ülkemizin istikrar içinde ilerlemesinin de yolunu açacaktır.”

“HUKUK STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİNE ÖNCELİK VERİLECEK”

Türkiye’nin AB’ye üyelik hedefinden hiçbir zaman vazgeçmediğini, daima samimiyetle gayret gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Yeni Yıl mesajında, “Türkiye AB müktesabatına uyum amaçlı reformları 2012 yılında da kararlı şekilde devam ettirecektir. Diğer taraftan demokratik standartların, hukuk standartlarının daha da yükseltilmesi, özgürlüklerin daha da genişletilmesini öngören reformlara daima önem ve öncelik verecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Van depremine de yer verdiği mesajında, “Ekim ayında Van’da meydana gelen depremde kaybettiklerimizin üzüntüsü yüreğimizdedir. Van’ın yeniden ayağa kalkması için çalışmalar büyük bir çabayla sürdürülmektedir.  Deprem sırasında birbirine ne kadar sıkı bağlarla bağlı olduğunu bir kez daha gösteren aziz milletimiz, bu sıkıntıları da aşacaktır” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül mesajını şöyle bitirdi:

“Elbette ki Türkiye hiçbir sorunu olmayan bir ülke değildir. Sorunlarımızın farkındayız. Bunları çözmek için güçlü bir irade sergilenmektedir. Bütün kurumlarımız Türkiye’nin daha da gelişmesi, demokratikleşmesi için işbirliği içinde hareket etmektedir.

Çok çalışırsak ve başaracağımıza inanırsak ulaşamayacağımız hedef yoktur. Gerekli irade, azim ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde, yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh, bölgesine ve uluslararası sisteme yön veren Türkiyesini elbirliğiyle inşa edeceğimizden şüphe duymuyorum.

2011 yılında kaydettiğimiz ilerlemeler, ülkemizin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösterir mahiyettedir. Şunu ifade etmek isterim ki: Önümüzdeki yıllarda, ülkemizin daha güzel başarılara imza attığına şahit olacağız ve millet olarak bunun gururunu hep beraber yaşayacağız.

Yeni bir yıla girerken; insanlar, ülkeler ve milletler arasındaki ilişkilerde barışın, huzurun ve güvenin egemen olması, karşılıklı saygı, anlayış ve hoşgörünün düşmanlıklara, nefrete ve önyargılara galip gelmesini umut ediyorum.

Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye’ye ulaşmak dileğiyle, siz değerli vatandaşlarımızın Yeni Yılını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

ÜÇ TWEET İLE YENİ YILI KUTLADI

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter’a yazdığı mesajla vatandaşların yeni yılını kutladı.

Gül, üç “tweet” şeklinde yolladığı mesajda şöyle dedi:

“Herkese merhaba. 2011 yılını geride bırakırken, eşim Hayrünnisa Hanım ile birlikte sizlere selam vermek istedik. Gül ailesi olarak tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyoruz. 2012 yılının ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diliyoruz.”

“CUMHURBAŞKANINA SORUN” UYGULAMASI BAŞLAYACAK”

“Cumhurbaşkanına Sorun” uygulamasının, 1 Ocak Pazar günü başlayacağını da Twitter’dan duyuran Gül, mesajında şunları ifade etti:

“Yeni yıl tebriğinin ardından pek çoğunuzun beklemekte olduğu bir konuyu da duyurmak istiyorum. Sizlerle doğrudan iletişimimde yeni bir kanal olmasını beklediğim 'Cumhurbaşkanına Sorun’ uygulaması, yeni yılın ilk günü başlayacak.”

Bu uygulamayla vatandaşların sorularını ona doğrudan iletebileceklerini, sorulan soruların vatandaşlar tarafından değerlendirebileceğini, en popülerlerinin seçilebileceğini aktaran Gül, “En beğendiğiniz soruları, sahipleri bana Çankaya Köşkü'nde sorabilecekler, cevaplarını kendilerine bizzat vereceğim” dedi. “Cumhurbaşkanına Sorun” uygulamasına, yarından itibaren “http://cbsorun.tccb.gov.tr/kurallar” adresinden ulaşabileceğini bildiren Gül, Twitter’da sözlerini “Eşim ve ben, herkese güzel bir hafta sonu diliyoruz” diyerek noktaladı. 

Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs