iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Kanseri doğru beslenerek bertaraf etmek!

17 Haziran 2007 23:29 tsi
Kanseri doğru beslenerek bertaraf etmek! Sadece gıda sisteminin değiştirilmesine dayanan, günlük hayatta rahatça uygulanabilecek, basit yöntemler ile kanseri yenen birçok insan var. iyibilgi zoom

Kanser nedir?

Kısaca vücut hücrelerinin isyanı olarak nitelendirilebilecek kansere sebep olan olay (normalde) bölünerek çoğalan ve bir görevi olan hücrelerin yerine yine bölünerek çoğalan fakat bir görevi olmayan hücrelerin oluşması olarak açıklanabilir. Bu hücreler zamanla (genelde) etrafındaki normal hücreleri sıkıştırarak büyümeye başlarlar. Bir yerde büyüyen tümör ameliyatla çıkarılabilir veya başka şekilde (fizyoterapi ile) tedavi edilebilir. Kanser hücresinde gelişme çabuk olur ve hücrelerin artmasıyla ortaya gelen tümör, içinde geliştiği organı tahrip eder. Genelde görülen kanserin tıbbi açıklaması budur.

Tedaviye beslenme biçiminizi değiştirerek başlayın

Devamlı pipo içenlerde görülen dil, sigara içenlerde akciğer, gırtlak gibi tahrişe dayalı (sanayi boyaları, egzozlar, fabrika baca dumanı, vb.) kanser vakaları haricindeki kanser vakalarında, kendini iyileştiren insanların ortak olarak uyguladıkları yöntem, gıda sistemlerini değiştirmek olmuş (Bu yöntem üstteki vakalarda da kısmen işe yaramış)!

Kanser geçmişte daha az görülüyordu. Günümüzde gelişmiş ülkeIerde ve kentlerde daha fazla, kırsal kesimlerde daha az görülmektedir. Bunun sebebini de incelersek karşımıza yine beslenme alışkanlıklarının çıktığını görürüz.

Vücudun çalışma prensibi hücrelerin “yenilenmesi-ölümü-tekrar yenilenmesi” mekanizması şeklinde olup, oluşumu ise doğadan alınan (gıdalarla) vitamin-mineral-proteinlerle sürer. Normal hücrelerin ihtiyacına cevap vermeyen (rafine) gıdalar vitamin-mineralden yoksun olduğu için vücutta bu anormal (kanserojen) hücreleri oluşturur.

Bu anormal hücre gelişimini engellemek ise rafine gıdaları kesip vücuda doğal ihtiyacını vermekle olur. Genelde kanserin belli bir yaştan (45) sonra görülmesinin sebebi, mineral eksikliğinin bu devrede patlak vermesidir.

İnsanlar hayatlarını idame ettirebilmek için birtakım temel gıda maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bunlar proteinler, vitaminler, mineraller, yağlar, karbonhidratlar ve su olarak sıralanabilir. Vücut yenilenme, tamir gibi fiziksel ve ussal faaliyetlerini bunları doğrudan alarak yerine getirir. İşte bu noktada özellikle günümüzde, doğru gıdaların alınması gerekliliği ortaya çıkıyor. Çünkü vücudumuzun doğal yapısı bunu emreder. Aynı şekilde sağlıklı ve uzun ömürlü kişi ve toplumların ya da kendisinde kansere rastlanmayanların, bilinçli ya da bilinçsiz olarak yaptıkları budur.

Beslenmede doğrular ve yanlışlar

Çağımızda kanserin giderek yaygınlaşıp, sanayice gelişmiş ülkelerde sıkça rastlanır hale gelmesi ya da birtakım insanlarda bu hastalığın olup birtakım insanlarda olmaması tesadüfe bağlanamaz. Muhakkak ki kansere yol açan ortak şartlar, etkenler olmalı (çevresel, gıdasal, vb). Üstteki durumlardaki ortak etkenlerin en önde gelenleri ise rafine gıdalar ve doğallığından koparılmış hayvansal ürünler.

Görüldüğü gibi insan vücudu yaşamını özünde protein, vitamin, mineral, karbonhidrat, yağ ve su üzerinde kuruyor. Bunları içermeyen herhangi bir madde (gıda görünümünde de olsa) vücudu yoruyor ve bozuyor.

Rafine gıda nedir?

Beyaz undan yapılan her gıda (börek, makarna, beyaz ekmek, kek, pide, galeta, vb): Buğdaydaki mineral oranının diğer tahıllara kıyasla insan bünyesindeki minerallerin oranına en yakın olduğunu görürüz. Kanserle savaşımda ise minerallere ağırlık verilmesi gerektiğini göz önüne alırsak buğdaydan azami istifadenin nasıl olacağı sorusu aklımıza gelir. Kepek ve tohumundan ayrılan ve çeşitli emulgatör, maya, tat ve kıvam geliştirici katkı maddeleriyle yapılan beyaz ekmekler ve unlu mamüller önemli miktarda vitamin ve mineralini yitirmiş, vücudu yoran bir madde haline dönüşür. Buğdaydan en iyi faydalanma yolu tam buğday unu ile evde ekmek yapımı, bulgur olarak tüketimi veya filizlendirilerek kullanımıdır. Buğdayın doğru olarak tüketimi özellikle kanserde en önemli konulardan biridir.

Beyaz pirinç: Piyasadan aldığımız, kepeğinden ayrılan ve talkla cilalanıp parlatılan beyaz pirinç vitaminlerinin tümünü, madensel tuzlarının yüzde 60’ını ve lipitlerinin yüzde 80’ini kaybedip vücudu yoran bir madde haline dönüşür.

Kanserde iyileşmeyi sağlayacak mineralleri ihtiva eden esmer doğal pirince artık birtakım aktarlar, marketler ve doğal gıda satan dükkanlarda rastlamak mümkün.

Konserveler, hazır gıdalar (çorba, puding, bisküvi, gofret, vb): Besleyici nitelikleri çok düşük olan bu gıdaların, yapılan deneylerde vücuda girdiğinde vücut adeta bir saldırıya uğrayacakmış gibi akyuvarların artışına sebeb olduğu gözlemlenmiş, sebze, meyve ve su gibi doğal gıdaları alırken böyle bir olaya rastlanmamış. Bilimsel kaynaklar ise katkı maddeleriyle ilgili hayvan deneylerinden alınan bazı sonuçlarda E320, E132, E250-251 gibi bazı katkı maddelerinin yönetmeliklerinin gösterdiği ölçü üzerinde kullanıldığı vakit kansere yol açabileceğini belirtmekteler.

Bu yüzden salça, konserve, sirke, çorba, vb. gıdaları zaman ayırarak evde üretmek tercih edilmeli.

Her türlü alkollü içki, meşrubat (diyet dahil), çay, kahve, sigara, meyve suları: Vücutta, alkollü içki veya sigaranın çok büyük tahribatlara yol açtığı bilinen bir gerçek. Çay ve kahveyi ise yine uyarıcı ve toksik yönleriyle değerlendirirsek, vücutta bağışıklık sistemini etkilemesi sebebiyle kansere zemin hazırlayıcı maddeler olarak görülüyor. Bu konuda ülkenin önde gelen üniversitelerinin Milli Prodüktivite Merkezi ile yürüttükleri çalışmalar da var. Vücudu yoran, çeşitti kimyasal maddeler içeren meşrubatlarda ise; İngiltere’nin en ciddi gazetelerinden The Times ve The Independent’da kansere yolaçan “Benzen” maddesinin bulunduğu belirtildi.
Su, maden suları, şifalı bitki çayları ve meyveler bünyemize en uygun alternatifler.

Beyaz şeker, rafine tuz, sahte bal: Beyaz şeker ve tuz çeşitli kimyasal işlemler sonucunda açık renklerine ve granüle hallerine kavuşurlarken piyasada satılan sahte ballara da dikkat etmemiz gerek.

Her gıdada, tahılda, sebze-meyvede, bakliyatta zaten vücudun kullanacağı şeker (karbonhidrat) bulunur ve bu şeker en ideal şekerdir.

Kaya tuzu, deniz tuzu ya da doğal tuz adı altında satılan tuzlar ise insan kanındaki tuzun kimyasal bileşimine en çok benzeyen tuzlardır. Bunları bulmak da zor değil, senelerdir evlerde turşu kurmak için kullanılan tuz budur.

Kanserde en çok kullanılan forınüllerden biri ise halis bala ilave edilen ısırgan tohumunun 10 gün bekletildikten sonra kullanımıdır.

Margarin, rafine sıvı yağlar: Çeşitli kimyasal işlemlerle preslenen, rengi ve kokusu giderilen rafine yağlar, margarinleri kanser hastalarının kullanmaması gerekiyor.

Bakliyat, tahıl, zeytin, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar, az miktarda olan günlük yağ ihtiyacımızı zaten doğal olarak bünyelerinde barındırıyorlar.

Bakliyat: Hastalığın başlarında özellikle sebze yemeklerini (hatta mineral ve vitaminlerinden maksimum istifade etmek için çiğ olarak) tercih etmek ve bakliyatı haftada 3-4 öğünden fazla yememek en doğru davranış.

Hayvansal gıdalar

Kepekli ve lifli olmadığı için sindirim sistemine ağır gelmesi ve fazla üretim için yemlerde kullanılan kimyasal maddeler, hayvanlara verilen hormonlar ve ilaçlar eti oldukça sakıncalı hale getirmekte. Kanseri yenen insanların ortak olarak yaptıkları şeyin eti bırakmak olduğu gözlemleniyor. Insan vücuduna lazım olan 8 esansiyel amino asidi içeren l.sınıf proteinler süt ürünlerinden (peynir, yoğurt vb) sağlanmalı.
(İyibilgi’nin notu:Hayvanlar eskiden meralarda otlatılır; yazın taze, kışın kuru otla beslenirdi. Günümüzde bazı çiftliklerde gün yüzü görmeden yaşayan hayvanlar lokanta artıkları, pastane artıkları, tahıl, soya ve mısır yemeye zorlanıyor. Hormonla daha çok süt ve et vermeleri sağlanıyor. Sağlıksız hayvanların sütleri bir de homojenizasyon ve pastörizasyon gibi işlemlerle daha da sağlıksız hale geliyor. Şanslıyız ki, doğal ortamda üretilmiş et, süt ve yumurta zor da olsa hala bulunabiliyor. Bu konuda detaylı bilgi için: http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=18052 ve http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=17316 )

Kanserde ideal beslenme

Bu beslenme biçimiyle (kanserin vücuttaki bulunma oranına göre) 3-4 ay içinde vücut çok kuvvetlenecek (mineral+vitaminler) sayesinde, hastalığı yenme yoluna girecek.

Sabah [07.00-09.00)
• Özellikle yeşil bir salata (ısırgan, tere, marul, ebegümeci, roka, vb. biri veya birkaçı) + sızma zeytinyağı + doğal tuz + limon,
• Tam buğdaydan katkısız olarak yapılmış ekmek + yoğurt veya beyaz peynir
• Özellikle elma (elma mevsimi değilse mevsimin meyvesi),
• Soğan veya sarımsak.

Kuşluk [10:00-11.00), ikindi (15.00-16.00), yatsı (21.00-22.00)
Bunlardan biri ya da birkaçı: 4-5 kuru incir, 4-5 kuru kayısı, 6-7 kestane, 3-4 hurma, 1 avuç kuru üzüm, 1 havuç, 1 tabak limonlu maydonoz.

Öğle - Akşam
• Yemekten önce kahvaltıdaki gibi bir salata (kırmızı pancar ilavesi tercih edilir),
• Yemek olarak mevsimin sebzesi (ıspanak- kabak- pırasa-kereviz vb),
• Haftada 3-4 öğünü geçmeyen bakliyat,
• Yemekte veya yemek arasında 1 tabak yoğurt.

Kanseri yenen kişilerin yediklerini incelersek genelde demir, potasyum, kükürt, manganez, magnezyum gibi mineral ağırlıklı olduğunu göreceğiz. Yukarıda belirtilen gıda sistemi de bunlar gözönüne alınarak hazırlandı.

Diğer önemli maddeler

Baş prensip vücuda yabancı madde sokmamak.

Diş macunu kullanmamalı, yerine fırça+su+doğal tuz kullanmalı; deterjan yerine su, bulaşık fırçası tercih edilmeli; ruj, krem, deodorant vb. kozmetik ürünlerden kaçınılmalı.

Alman, Japon ve Macar bilim adamları kırmızı pancar, havuç, kırmızı biber, kırmızı lahana ve ısırgan gibi zengin mineral yapısına sahip gıdaların kanser tedavisinde etkili olduğunu gözlemlemişler.
Mevsim değişikliklerinde vücudun mineral dengesi de mevsime adapte olmak ister. Bu ise mevsimin gıdalarını almakla olur. Örneğin kışın vücut magnezyum ve kalsiyum gibi antidepresif lahana, havuç, şalgam, kereviz, yerelması, kuru fasulye, yulaf, turunçgillerde bulunan öğeleri ister. Ilkbaharda hindiba, ısırgan, ebegümeci, biber, domates gibi demir ve C vitamini içeren vücudu canlandırıcı gıdalar gerekir. Yazları kanı sulandıran kiraz, şeftali, kavun, karpuz gibi meyveler, kalpten rahatsızlıklarının arttığı sonbaharda ise üzüm, kestane, nar, ayva, elma gibi kalbi güçlendirici, potasyumlu gıdalar vücudun ihtiyacını karşılar. Bu yüzden sera ürünleri veya ithal meyve sebzeye itibar etmeyin. Bulunduğunuz mevsimde, yaşadığınız çevrede ne yetişiyorsa onu yiyin.

Kanserin iyileştirilmesinde en önemli etken disiplinli bir şekilde iyileştirici yolları uygulamaktan geçiyor. Nefsimizi dizginleyerek bu disiplini sağlayacak irade ancak sizin elinizde.Yani alışageldiğimiz yaşam biçimimizden (arkadaş toplantıları, günler, davetler, sosyal etkinlikler ve buralarda bize zarar verecek birçok unsurdan) soyutlanmak irademizle bağlantılı. Unutulmaması gereken diğer bir husus da manevi huzurun hormonların çalışması, bağışıklık, sinir, sindirim sisteminin güçlenmesi ve etkinliği dolayısıyla tüm vücut üzerinde oluşturduğu olumlu etkinin tıbbi çevrelerce de kabul edilmesi.

Doğal gıdaların hazırlığı:

Doğal tuz hazırlanması: Piyasada öğütülmüş doğal tuz bulamazsanız aktarlarda satılan iri kaya tuz parçalarını elektrikli kahve çekeceğinde çekecek veya havanda döveceksiniz.

Kepekli pirinç: Beyaz pirince göre 10-15 dakika daha geç pişer. Pişirmeden önce tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra 2-2,5 katı suyla pişirin.

Ev ekmeği: Endüstriyel maya kullanmadan nohut mayasıyla veya ekşi mayayla ekmek yapımı birçok sitede anlatılıyor. Beyaz un yerine sadece tam buğday unu kullanarak evde kendi ekmeğinizi hazırlayabilirsiniz.

Ev yoğurdu: 2 litre çiğ süt bir taşım kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha tutulur. Seramik veya cam bir tasa boşaltılır, parmak yakmayacak kadar ılınması beklenir. 2 çorba kaşığı yoğurt ılık sütten biraz alınarak sıvı kıvam alıncaya kadar ezilir. Bu maya tastaki süte katılır. Üzeri önce bir tabakla, sonra battaniyeyle örtülüp ılık bir yerde 4 saat bekletilir. Üzerinde su birikmişse tutmuş demektir. Buzdolabına kaldırılır, ertesi gün yenebilir.

Isırgan salatası: Toplanan veya köylülerden alınan ısırgan bir kevgirin içinde suda yıkanır. Bu sırada üstündeki cildi yakıcı etkisi kısmen yok olur. Lastik eldivenle doğranır, doğal yağ+doğal tuz ve limon veya doğal sirke de ilave edilince yakıcılığı tamamen ortadan kalkarak yenilecek hale gelir.

Alternatif salatalar: Karahindiba (radika), kuzukulağı, ebegümeci, yabani semizotu, rezene, şevketibostan, sarmaşık, madımak vb.köylülerin sattığı herhangi bir kimyasal gübre görmemiş, ilaç veya hormon taşımayan yeşil bitki, yukarıdaki gibi salata yaparak yenilir.

Doğal sirke: Suyu çıkartılan elma veya üzüm 15 gün bir kapta üstüne tülbent örtülerek bekletilir ve süzülürse doğal sirke elde edilir.

Doğal çorba: Mevsim sebzeleri, tam buğday unu, doğal tuz ve sızma zeytinyağı ile nefis çorbalar hazırlamak mümkün.

Doğal şeker: Bitkisel çaylarınızla birlikte esmer ya da doğal şeker diye satılan şekerler veya tatlandırıcılara itibar etmek yerine bal ve pekmezi tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Bitki çayları: Poşette satılan çaylar yerine otları aktardan alıp çaylarınızı demleyerek için.

Ntvmsnbc



Bu haber 5,629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs