En Sıcak Konular

AK Parti'de "kuru kahveci" kavgası!

17 Haziran 2007 21:41 tsi
AKP’nin kurucu üyesi olmasına rağmen, listelere giremeyen Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, isyan bayrağı açtı.

AKP’de seçim öncesi “kuru kahveci” kavgası çıktı. Milletvekili aday listesine giremediği için parti yönetimine “isyan bayrağı” açan Denizli Milletvekili Osman Nuri Filiz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Benim yerime, babasının dükkanında kuru kahvecilik yapan, onu da iyi yönetemediği için dükkanını kapatan bir kişiyi aday yaptınız” diye çıkıştı.

AKP Denizli Milletvekili Filiz, listeye giremeyen 154 milletvekilinin çığlığı oldu. Başbakan Erdoğan’ın verdiği yemekte küskün milletvekillerinin tepkilerini dile getiren isim olan Filiz, süreci Gazeteport’a anlattı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yanında 4 yıl bürokrat olarak çalıştığını anlatan Filiz, AKP’nin kuruluş sürecinde de aktif olarak görev aldığını anımsattı. AKP kurucu üyesi olduğunu, Başbakan Erdoğan ile 45 ili beraber dolaştığını, il ve ilçe başkanlıklarını birlikte açtıklarını anlatan Filiz, şöyle devam etti: “Biz ne yaptık da elendik? Meclis’te Denizli’nin sorunlarını en çok dile getiren, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ve alt komisyonlarda en çok görev alan benim. Tabanda sevilen, teşkilatla asla sorunu olmayan bir kişiyim. Sorun kariyerse, o da var. Neden listeye giremedim o zaman? Ben listeye neden giremediğimi, aileme çocuklarıma, yakın çevreme bir türlü anlatamıyorum”

BAŞBAKAN’A “KAHVECİ” ŞİKAYETİ

Başbakan Erdoğan’ın verdiği yemeğe de katılan Filiz, bu düşüncelerini Erdoğan’a da aktardığını söyledi. Denizli 1. sıraya Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yüksel’in aday olduğunu hatırlatan Filiz, Başbakan’a “Denizli 1. sıraya beni değil, babasının dükkanında kuru kahvecilik yapan, onu da iyi yönetemediği için kapatmak zorunda olan bir kişiyi aday yaptınız. Size bu adamı işadamı olarak anlatmışlar ama bu doğru değil” dediğini aktardı.

“SİZİN YOLUNUZ AYRI”

AKP’li Filiz, Yüksel’e 2001 yılında AKP İl Başkanlığı için kendisinin teklif götürdüğünü söyledi. Yüksel’in o dönemde ANAP il başkanı olduğunu ve “Abi sizin yolunuz ayrı benim yolum ayrı” diyerek, teklifi geri çevirdiğini anlatan Osman Nuri Filiz, AKP Denizli Milletvekili Adayı Yüksel için “kuru kahveci” sözlerini boş yere söylemediğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu adam, Ticaret Odası başkanı ama kuru kahve satan bir dükkanın da sahibi… Babasından kalma bir dükkan. Bayramyeri Camii’nin altında Yüksel Kurukahvecisi… 3 ay kadar önce İrfan Gürcan isminde birine devretti. Demek ki onu da başaramamış. Şimdi Gürcan Kimya olarak faaliyet yürütüyor. Merak eden gidip bakabilir. Benim zoruma giden, Başbakan’ın böyle bir kişiyi aday olarak göstermesidir. Bir işadamı gösterseydi yine bu kadar üzülmezdim. Yanında bir adam bile çalıştırmamış… Başbakana yanlış bilgi gitmiş.”

Gazeteport.com



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs