En Sıcak Konular

Başbakan: YÖK sorununu halledeceğiz

17 Haziran 2007 21:39 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını artırmak olduğunu belirterek, ''Bu, hükümetten önce YÖK'ün sorunudur. İnşallah bu YÖK sorununu halledeceğiz'' dedi.

Erdoğan, partisince Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını artırmak olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bildiğiniz gibi bu, hükümetten önce YÖK'ün sorunudur. İnşallah bu YÖK sorununu halledeceğiz. Bunun için Anayasa'da değişiklik yapmak gerekiyor. Bunu da yaparak bu sorunu halledeceğiz'' diye konuştu.

Şanlıurfa'da yaklaşık 40 derecelik bir sıcak altında yapılan mitinge yüksek bir katılım gerçekleşti.

Çok sayıda kişi sıcaktan etkilendi ve bayıldı. Sağlık ekiplerinin yetişemediği durumlarda polis rahatsızlananlara yardımcı oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kalkınması için çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Haydi Kızlar Okula Projesi'yle Güneydoğu'da 223 bin kız öğrencinin eğitime kazandırıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "KÖYDES projesiyle Şanlıurfa'nın bütün köylerini kalkındırdık. Köy muhtarlarının bütün ihtiyaçlarını giderdik. Artık Şanlıurfa'da yolu olmayan suyu olmayan köy kalmayacak." dedi. Erdoğan, "Eskiden muhtarlar bir isteklerinin gerçekleşmesi için Ankara'ya geliyordu. Meclis'e geliyordu. Kapı kapı geziyordu. Şimdi KÖYDES projemiz var. Hiçbir muhtarımızı mağdur etmiyoruz. Bu proje sayesinde köylerimizin tüm ihtiyaçlarını giderdik. Muhtarlarımız ne istediyse hangi hizmeti istediyse ayağına kadar getirdik." diye konuştu.

Bu yıl sonuna kadar Şanlıurfa'nın doğalgaza kavuşacağını kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de sadece İstanbul modern olmayacak. Ankara modern olmayacak. İzmir modern olmayacak. Şanlıurfa da modern olacak. Hakkari de modern olacak. Benim güzel ülkemin her yeri modern olacak. Batısı modern ise Doğu'su da modern olacak. Güneyi de modern olacak, Kuzeyi de modern olacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'de her şey yolunda giderken bazı kişilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde huzursuzluk çıkarttığını vurgulayan Erdoğan, "Siz bu huzursuzluk çıkartanları gördünüz. Yakından tanıyorsunuz. Bunlara cevabınızı sandıkta vereceksiniz. Milletvekilinin yeri Meclis değil midir, Meclis'tir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunlar Meclis'ten kaçtılar. CHP de kaçtı. ANAVATAN da kaçtı. Meclis'e gelmediler. Okuldan kaçan öğretmen ne ise, hastaneden kaçan doktor ne ise bunlar da öyle oldular. Türkiye'yi tahrik ettiler, Türkiye'yi gerdiler. Türkiye'nin huzurunu bozdular. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Biz bundan yana olmadık. Biz adaletten yana olduk. Her zaman da adaletten yana olacağız." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ben ismimi açıklamadım ama hakkımda olmadık iddialar ürettiler. Halkıma sığındım. Benim için aziz olan milletimdir. Milletimin taktiridir. Milletimin kararıdır. 22 Temmuz'da seçim var. 35 gün sonra seçim var. Yapılanları görüyorsunuz. Kararınızı sandıkta vereceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin isminde cumhuriyet olduğuna bakmayın siz. Cumhur demek halk demektir. Bunlar halkını sevmiyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunlar milletini sevmiyor."

Başbakan Erdoğan, "CHP'ye yuh" diye slogan atanlara karşı, "Lütfen, lütfen böyle yapmayınız. Sizler iradenizi sandıkta göstereceksiniz. Gereken cevabı sandıkta vereceksiniz." diye karşılık verdi.

ERDOĞAN: "GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR, HEPİMİZ BİR BÜTÜNÜZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet sevdasıyla yaşadıklarını belirterek, "Gün birlik günüdür, Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Laz'ı ile Çerkez'i ile hepimiz bir bütünüz. Bu ülke bizim. Biz Türkiye'nin geleceğine sahip çıkacağız." dedi.

Şanlıurfa'daki mitinginde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan, "Yunus misali, yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü. Hepimiz birbirimizi Yaradan'dan ötürü seveceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Biz memleket sevdalısıyız. Benim vatandaşım nerede yaşarsa yaşasın ben oradayım. Tüm vatandaşlarımı aynı sevdayla seviyorum. Bizim tek derdimiz var. Memleketimiz, milletimiz. Biz 780 bin kilometrelik Türkiye'nin ve 70 milyonluk Türkiye'nin partisiyiz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklıyoruz, herkesi seviyoruz." diye konuştu.

Bugüne kadar yapılan birbirinden güzel hizmetleri muhalefetin görmediğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Benim sevgili işçi kardeşim, sevgili memur kardeşim. Geçmişte yıllardır nema adı altında sizlerden para kesmediler mi? Ne oldu bu para? Size kim ödedi bu parayı? Bugüne kadar sizden 60,5 katrilyon kesildi. Göreve gelir gelmez bu parayı biz, size ödemedik mi? Ödedik. Kimsenin hakkını yemedik. İşçimizin, memurun nemasını kuruşu kuruşuna verdik. Ama yaptığımız hizmetleri yine görmediler, görmek istemediler. Ama yaptıklarımızı sizler görüyorsunuz. Hizmetlerimizi görmeyenlere cevabı sizler sandıkta vereceksiniz." şeklinde konuştu.

Üniversite sınavına giren öğrencilere de başarılar dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını artırmak olduğunu anlattı.

Başbakan Erdoğan, ''Bildiğiniz gibi bu, hükümetten önce YÖK'ün sorunudur. İnşallah bu YÖK sorununu halledeceğiz. Bunun için Anayasa'da değişiklik yapmak gerekiyor. Bunu da yaparak bu sorunu halledeceğiz'' dedi.

AŞIRI SICAKLARA DAYANAMAYAN 100 KİŞİ BAYILDI

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın mitingini izlemek için 41 derece sıcaklığın altında bekleyen çok sayıda vatandaş aşırı sıcağa ve izdihama dayanamayarak bayıldı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 100 kişi ambulanslara taşındı. Aşırı sıcaklıkta baygınlık geçiren vatandaşlar, Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Bu arada İzol Aşireti ile diğer adayların yakınları arasında zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. Yaklaşık 20 kişi bayrak sopalarını birbirine attı. Olayda 5 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Olaya müdahale eden polis kavgaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Kavgada yaralananlar Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Zaman

 



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs