En Sıcak Konular

Şehrin dörtte biri mitingdeydi!

17 Haziran 2007 21:08 tsi
Şehrin dörtte biri mitingdeydi! "Ot biçme mevsimi olmasına rağmen bütün bir Bingöl halkı ayaktaydı sanki. Miting alanında yol yürümek neredeyse imkansızdı. Müthiş bir kalabalık ve olağanüstü bir coşku..." İşte Ak Parti Bingöl mitinginden izlenimler...

Ot biçme mevsimi olmasına rağmen bütün bir Bingöl halkı ayaktaydı sanki. Miting alanında yol yürümek neredeyse imkansızdı. Müthiş bir kalabalık ve olağanüstü bir coşku... Bunaltıcı sıcağa rağmen güneşin altında Bingöllüler saatlerce Başbakan Erdoğan'ı beklediler. Bayılan bayılana... Dün izlediğim Siirt mitingi, Bingöl mitinginin yanında doğrusu çok sönük kaldı.

Bingöl mitingini Siirt mitinginden ayıran bir özellik de kadın katılımcılardı. Siirt'te neredeyse hiç kadın yokken Bingöl'de kadın katılımcı sayısının fazlalığı ve coşkusu göze çarpıyordu.

Başbakan Erdoğan, yanında Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Ankara Sanayi Odası Başkanı ve Ankara AK Parti adayı Zafer Çağlayan'la miting alanına geldiğinde yer yerinden oynadı.

Başbakanla beraber ismi anons edilen Abdullah Gül en az Başbakan kadar büyük bir tezahüratla karşılandı. "Millet sizinle gurur duyuyor!" sloganları yeri göğü inletti.

Abdullah Gül'ü meydanlara bayağı ısınmış gördüm. Tam bir lider edasıyla konuşuyor ve halkı yüreğinden yakalayıp coşturmasını iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı sürecinde açık Anayasa hükümlerine rağmen millet ve Meclis iradesi üzerinden bariyer oluşturanları halka şikayet eden Gül, "Şimdi referandum önünüze geliyor. Cevabınızı sandıkta verirsiniz" dedi. Gül'ün bu sözleri coşkulu bir alkışla karşılandı.

Başbakan Erdoğan konuşmasında "Türkiye'nin yüz akı bir şehir" diye nitelendirdiği Bingöl için yaptıkların bir dökümünü sundu. Bundan sonra yapmayı düşündükleri hizmetleri bir bir anlattı. "Biz 3 Kasım seçimlerinde neyi yapacağımızı söylediysek yaptık. Yapmadık mı? En son üniversite istediniz. Açmadık mı?" Kalabalık hep bir ağızdan "yaptınız, açtınız!" diye yanıt verdi. Başbakan Erdoğan, "Biz asla aldatan olmadık. Ne söylediysek onu yaptık. Ne söylüyorsak onu yapmaya devam edeceğiz. Durmak yok" dedi.

Konuşmasında Erdoğan, 1950-60 yılları arasında "yeter söz milletin!" sloganıyla yola çıkanların bugün "yeter karar milletin!" dediğini belirttikten sonra şöyle devam etti: "Cumhuriyet demek cumhurun rejimi demektir. Cumhur demek halk demektir. Adında cumhur olan bir parti halktan kaçıyor. Sandıktan kaçıyor. Habire Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorlar. Onlara en güzel cevabı inanıyorum ki siz Bingöllü kardeşlerimiz sandıkta vereceksiniz."

AK Parti lideri ve Başbakan Erdoğan konuşmasında etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapanları kınadığını belirtti. "Ülkemizde etnik milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz. Onlara yuh olsun diyoruz. Bölgesel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz. Onlara yuh olsun diyoruz. Dinsel milliyetçilik yapanlara katılmıyoruz. Onlara da yuh olsun diyoruz!" Türkiye'de yaşayan herkesi bir ve diri görmek istediklerini söyleyen Erdoğan, "Yaratılanı Yaratandan ötürü sevdikleri"ni belirttikten sonra şöyle dedi: "Bizim bu konudaki bakışımız Yunus'un ve Hacı Bektaş'ın bakışıdır. Onların gözüyle bakıyoruz biz."

Bingöl'de konuştuğumuz herkes AK Parti diyor. AK Parti'nin Bingöl'deki rüzgarı çok açık bir biçimde görülüyor. Bingöl'de iki parti var: AK Parti ve diğerleri. AK Parti'nin Bingöl'de her üç milletvekilini çıkarması hiç de sürpriz bir sonuç olmayacağa benziyor.

Mehmet Metiner / Bugün

 



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,376 µs