En Sıcak Konular

Vural'dan Arınç'a dürüstlük daveti

29 Aralık 2011 16:58 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Sayın Arınç'ı dürüst bir şekilde, anayasada değiştirmek istedikleri hususları Türk milletine açıklamaya davet ediyorum'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Sayın Arınç'ı dürüst bir şekilde, anayasada değiştirmek istedikleri hususları Türk milletine açıklamaya davet ediyorum'' dedi.

Vural, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a açık çağrı'' başlıklı yazılı açıklamasında, Arınç'ın, ''(Ben Kürdüm) diyen bir insanın bu ülkede hepimiz kadar, en az hepimiz kadar hayat hakkı, bilgi hakkı, eğitim hakkı, dil hakkı, kültür hakkı, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz'' sözlerini hatırlattı.

''Bu konuşmada yer alan hususları gerçekleştirmeye yönelik bir eylem ya da girişimin, devlet ve millet hayatımızın birlik ve bütünlüğünü cepheden vuracağı ve tarumar edeceği kuşkusuzdur'' ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:

''Arınç'ın bu hezeyan dolu sözleri, milli egemenliği, milli kimliği, milli kültürü ve milli birliği temelinden sarsmak isteyen, millet varlığını parçalara ayırarak etnik kimliklere tanınma ve ayrıcalık vermeye hazırlanan vahim ve sakat bir mantığın ürünüdür. Arınç'ın sahip olduğu zihniyet, asırlardır Türk milletine birlikte vücut veren, ortak yaşama idealinden anlam ve güç kazanan insanlarımızın, kökeni ve yöresi ne olursa olsun, her anlamda bir ve eşit olduğu gerçeğini anlamaktan uzak, milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyen, bin yıllık rabıtayı zayıflatma amacı güden çarpık ve can çekişen bir anlayışın tezahürüdür.

Anayasa hazırlığıyla ilgili siyasi partiler arasında bir uzlaşma zemini oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bir süreç içinde Sayın Arınç'ın yeni anayasada yer almasını planladığı hususları ayrıntılarıyla açıklaması zorunluluk halini almıştır.

Böylesi hassas ve kritik bir dönemde; Sayın Arınç'ı dürüst bir şekilde, anayasada değiştirmek istedikleri hususları Türk milletine açıklamaya davet ediyorum.''

-''Kafanızın arkasında...''-

Açıklamasında, ''Partiler arasında bir uzlaşma komisyonu varken, sizin kesin bir ifadeyle, 'Kürtlere ne istiyorsa vereceğiz' şeklindeki sözleriniz uzlaşma dışında bir başka oyun kurgusu içinde olduğunuzu da göstermektedir'' iddiasında bulunan Vural, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Kafanızın arkasında ve gizli gündeminizde neyin var olup olmadığını izah etmek sizin artık bir namus borcunuzdur. Size oy veren vatandaşlarımız da bu gelişmeler çerçevesinde anayasada nasıl bir değişiklik yapmak istediğinizi bilmek ve duymak istemektedirler. AKP'nin rol paylaşımı içinde olduğu çevrelerin, Sayın Arınç'ın bu ifadelerinden aldıkları ilhamla, 'yeni bir millet oluşturma' ve 'kendi kaderini tayin etme' gibi ipe sapa gelmeyen beyanları, müşterek bölünme hedefini sağlamlaştırmaya ve Arınç'ın ifadelerine karşı doğacak milli tepkiyi kendi üzerlerine çekmeye ve hafifletmeye dönük danışıklı bir çaba olarak da görmek gerekmektedir.''

AA

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs