En Sıcak Konular

YÖK sorununu halledeceğiz

17 Haziran 2007 18:15 tsi
YÖK sorununu halledeceğiz Başbakan Erdoğan seçim mitinglerinin 2. durağı Şanlı Urfa'da hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını arttırmak olduğunu söyledi ve YÖK sorununu halletme sözü verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını artırmak olduğunu belirterek, "Bu, hükümetten önce YÖK’ün sorunudur. İnşallah bu YÖK sorununu halledeceğiz" dedi.

Erdoğan, partisince Şanlıurfa’nın Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hedeflerinin üniversiteye alınan öğrenci miktarını artırmak olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bildiğiniz gibi bu, hükümetten önce YÖK’ün sorunudur. İnşallah bu YÖK sorununu halledeceğiz. Bunun için Anayasa’da değişiklik yapmak gerekiyor. Bunu da yaparak bu sorunu halledeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'a Şanlıurfa'da coşkulu karşılama

BAŞBAKAN ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt gezilerinin bugünkü durağı Şanlıurfa oldu. Erdoğan'ın kente gelişinden önce çok sayıda polis, makam araçları ve Başbakanlığa ait otobüs çevresinde önlem alırken, köpeklerle de arama yapıldı. Bir polis helikopteri de havada sürekli uçuş yaptı. Pankart taşınmayan miting alanını dolduranlar, izdihama neden olurken yaklaşık 100 kişi ezilme tehlikesi geçirdi.

AKP'nin seçim mitingi ve TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninin yanı sıra bazı açılış törenlerine katılmak üzere saat 15.15'te Şanlıurfa'ya Başbakanlık'a ait ‘Ana’ uçağı ile gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık yarım saat uçaktan inmedi. Daha sonra uçaktan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'le birlikte inen Başbakan Erdoğan'ı Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP Şanlıurfa milletvekilleri, milletvekili adayları ile çok sayıda partili karşıladı. Erdoğan burada kendisini bekleyenlerle selamlaştı.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra seçim otobüsüne binerek kent merkezine doğru harekete geçti. Akçakale yolu üzerinde Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri, Başbakan'ın otobüsünü durdurdu. Otobüsten inen Erdoğan, engellilerle selamlaştı. Dernek Başkanı Bedih Şatoğlu, özürlülere tek destek veren Başbakan'ın Erdoğan olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan da engelli çocuklara oyuncak dağıtarak, her zaman özürlülerin yanında olacaklarını belirtti. Şatoğlu da Başbakan'a bir oyuncak bebek ve plaket verdi.

Yol üzerinde zaman zaman bazı küçük gruplar Başbakan'ın yolunu keserek selam verdi. Erdoğan, Valilik ziyaretini iptal ederek miting alanına gitti.

‘En baba Başbakan'

Mitingin yapılacağı Topçu Meydanı'nı dolduran yaklaşık 5 bin kişi izdihama neden oldu. Ezilme tehlikesi geçiren kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 100 kişi, sıcağın da etkisiyle fenalık geçirerek hastaneye götürüldü.
Arama noktalarında bazı partililerle, güvenlik güçleri arasında kısa süren tartışma çıktı. Başbakan Erdoğan, platforma Abdullah Gül'le çıkarak Şanlıurfalıları selamladı. Miting alanındaki bir binaya, ‘Babalar Günü'nde en baba Başbakan'a selamlar’ yazılı afiş asıldı. Miting meydanında başka pankart taşınmaması ve sadece Türk bayrakları ile az sayıda parti flamaları dikkat çekti.

aktifhaber



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs