En Sıcak Konular

Emine Ülker Tarhan: Fahiş artışa karşı her yolu denedik!

29 Aralık 2011 14:25 tsi
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, milletvekillerinin emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeye dair, ''Fahiş artışa, salonu terk ederek protestomuzu gösterdik, ret oyu kullandık, yapılabilecek her türlü itirazı yaptık'' dedi.

Mecliste düzenlediği basın toplantısında 2011 yılını değerlendiren Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'NATO'nun Mısır'da ne işi var' dedikten sonra NATO'yu desteklemeye ve Arap baharına ilham verdiğini düşünmeye başladığını ileri sürdü. Bugün söz konusu coğrafyalarda, 'gelenin, gideni aratacak' türden bir kaosa yol açıldığını savunan Tarhan, ''Gelenin demokrasi değil, emperyalizmin olduğunun farkındalar mı? O ülkelerin kaynaklarının nasıl sömürüldüğünün farkınlalar mı? Aynı oyunun artık çok yakınımıza sokulduğunun, sınırlarımıza dayanıp sıcak çatışma sinyalleri verdiğinin farkındalar mı?'' diye konuştu.

2011'deki seçim sürecini değerlendiren Tarhan, tüm iktidar olanakları ve görevlilerinin kullanıldığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

''Parlamentoda anayasayı değiştirecek çoğunluğu ele geçirmek hırsına, bu hırsa rakipleri susturmak, kaset skandalları ile seçimi maniple etmek de dahildi. Dinleyip röntgenleyenlerle oluşturulan şantaj veri bankalarını faili meçhul kılanların bu suça ortak olduğunu ilan etmek istiyorum.

Dinleyip izleyenler, çirkin maaş ve ihale pazarlığını yapanları da bize oynak deme cüretini gösteren bazı pazarlıkçı siyasetçileri de aslında kaydetmişlerdir. Ancak bunları yayınlamak belli ki onların işlerine gelmez.

Seçimden önceki PKK-iktidar dansını da unutmayalım. Bu dansın dar alanda kısa paslaşmalarla sürdüğünü görüyoruz. Meclis kürsüsünden verilen sinyallerle 'özerklik yetmez' çığlıklarına dönüştüğünü artık hep birlikte izliyoruz. Umarız, bu paslaşma yeni canlara ve yeni şehitlere mal olmaz.''

Hükümetin, KHK yetkisiyle Parlamenter yapıyı devre dışı bıraktığını ileri süren Tarhan, bunun ''tek adam'' yönetiminin de habercisi olduğunu iddia etti.

Dersim tartışması konusuna da değinen Tarhan, bunun fiyaskoyla sonuçlandığını öne sürerek, ''Tartışma, toplumsal taleplerle değil, toplum mühendisliği ile ortaya çıkmıştı. Saldıranlar, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal ile hesaplaşmanın peşindeydiler'' dedi.

Tarhan, şöyle devam etti:

''En son tam bir diplomatik başarısızlık örneği olan ve Fransa'da soykırımın inkarına ceza getiren yasa ile karşılaştık. Fransa'ya utanmasını söyleyenler, hangi yüzle 'Ülkemizde düşünce özgür, ifade özgür diyorlar' diyorlar? Siz saçlarını kesen çocukları, parasız eğitim isteyen masum çocukları tutukladınız. HES'leri protesto eden kadınları, yaşmaklarında tutup yerlerde sürüklediniz. Faili meçhullerin karanlık dehlizlerinde unutulmasına göz yumdunuz. Araştırılmasına karşı çıktınız. Hrant Dink'in gerçek failleri bulunamasın diye elinizden geleni ardınıza koymadınız. Herkesi tutukladınız, onları savunan avukatları da tutukladınız.

Eski darbeciler işkenceyle sözde itiraf ettirirlerdi, hapsederlerdi. Yeni darbeciler artık doğrudan hapsediyorlar. Ülkemiz yine aynı polis devleti utancı yaşıyor. Kadına yönelik şiddette şampiyon olduk. Çocuk gelinlerde Afganistan'dan sonra ikinciyiz. Çocuk tacizlerini neredeyse atlayan bir yargımız oldu.''

-Milletvekillerinin emekli maaşlarına ilişkin düzenleme-

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in, bir gazetede, ''milletvekillerinin emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeye Tarhan'ın da destek verdiği'' yönünde açıklamasının olduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu gazeteyi göstererek, 'Yandaş bir gazetede bugün böyle bir manşet verilmiş. Ama ben asparagaslarla uğraşmıyorum. Sayın Akşener ile görüştüm. Bana verdiği bilgiye göre tamamen gerçek dışıdır. Bu habercilerle hiçbir görüşme yapmadığını belirtti ve yazılı düzeltme yapacağını söyledi'' dedi. Tarhan, ''fahiş artışa'', salonu terk ederek tepki gösterdiklerini ve ret oyu kullandıklarını, yapılabilecek her türlü itirazı yaptıklarını, madde ihdasında da komisyona üye vermediklerini belirterek, yalnızca intibaka ilişkin maddeye katıldıklarını ifade etti.

Tarhan, terör örgütüne yönelik operasyonda köylülerin öldürüldüğü iddialarına ilişkin soru üzerine, ''Resmi açıklamanın detaylarını bilmiyorum. Ancak sivillerin böyle bir terörle mücadele ortamında zarar görmesi, son derece rahatsız edici. Bununla ilgili öncelikle resmi açıklamayı görmek istiyorum'' dedi.

AA

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs