En Sıcak Konular

BMW motorsiklet yarışlarından atıldı

29 Aralık 2011 13:51 tsi
'Başörtülü Binince BMW Bozuluyor' haberinin ardından yeni gelişmeler yaşandı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yaşanan bu skandal olayın ardından BMW motosikletlerini yarışlara almayacağını duyurdu.

TMF, pistlerde güvenlik aracı (safety car) olarak BMW’nin kullanımına yönelik protokolü iptal etti.

Türkiye Şampiyonu olan sporcuların yarışması adına temin edilen 3 adet BMW motosikleti Türkiye Şampiyonası’nda yarıştırmama kararı aldı.

Ayrıca 2012 yarış sezonunda kullanılmak üzere alınması planlanan 22 adet BMW marka motosiklet alımını da gündemden kaldırdı.

‘Tepki çok sert olacak’

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, resmi internet sitesinde, “Eğer Borusan’ın distribütörü olduğu BMW markasının imajı ‘başörtüsü ile yan yana geldiğinde’ bozulur zihniyeti var ise önümüzdeki yarış sezonunda BMW markası ile olan 3 önemli çalışmamızı askıya alıyoruz” dedi.

Uçar, federasyon ve teşkilat internet sayfalarında da yer alan açıklamasıyla uygulamaya çok sert tepki göstereceklerini vurguladı. Federasyon üst yönetimi olarak durumu değerlendirdiklerini belirten Bekir Yunus Uçar şöyle devam etti:

“İnsanların inancından dolayı yargılanması, dışlanmaya çalışılması yahut tepki görmesi, çağdışı anlayıştır. Başörtüsü, inanç hassasiyeti ve İslami değerlere duyarlılık BMW markasının imajını bozuyorsa ve bu nedenle de sponsorluk anlaşması iptal edilebiliyor ve bu, insanların yüzüne alenen ifade edilebiliyorsa, TMF olarak biz de böyle bir zihniyet karşısında pistlerde güvenlik aracı (safety car) olarak BMW’nin kullanımına yönelik protokolümüzü iptal ediyoruz”

CEO AGAH UĞUR TWITTER’DAN KONUŞTU

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur konunun bir yanlış anlama olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirterek sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Bugün yayınlanan haberden ötürü bütün kurumumuz gibi ben de büyük üzüntü duydum. Borusan Otomotiv’in genel müdürü arkadaşımız konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Borusan Otomotiv’in ekonomik gerekçelerle durdurduğu bir sponsorluk görüşmesi maalesef ülkemiz için çok hassas bir konu ile özdeşleştirilmiştir. Borusan Otomotiv’in din, dil, inanç, ırk gibi konularda ayrımcılık yapması söz konusu bile olamaz. 66 yıllık ticari tarihi olan bir kurumun aksi şekilde hareket etmesi mantık dışı değil midir? MINI marka müdürümüz ile de konuştum. Amacı dışında anlaşılmaya açık sözlerinin yol açtığı hassasiyet nedeniyle o da çok üzgün.”

TRT Haber

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs