En Sıcak Konular

Çarkın 'o ailelerle' yüzleşmek istedi

29 Aralık 2011 13:48 tsi
Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile yaptığı 4 saatlik görüşmede çok pişman olduğunu söyledi ve ailelerle yüzleşmek istediğini anlattı.

Çarkın, Milletvekili Aygün'e pişmanlığını anlattı: "Çocuklarım öldürdüğüm gençlerin yaşına geldi. O ailelerle yüzleşmek istiyorum."

 Çarkın, Aygün’e, “Benim oğlum şu anda öldürdüğümüz çocukların yaşına geldi. Hep bunu düşünüyorum, ya birileri de çocuklarıma aynı kötülüğü yapsaydı. Bir daha kimsenin çocuğu infaz edilmesin diye uğraşıyorum. Öldürdüğümüz insanların ailelerinin gözlerine bakmak istiyorum” dedi.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, Susurluk davasının ve faili meçhul cinayetler soruşturmasının önemli isimlerinden eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ayrıntılı bilgiler verdi

Anlatılan cinayetlerin ayrıntılarına daha fazla dayanamayan Aygün, yeniden gelmek üzere görüşmeyi kesmesinin ardından ayağa kalktığında Çarkın’ın kendisine sıkıca sarıldığını belirtti. Aygün, “Sıkıca sarıldı. ‘Rüyamalarıma giriyor. Son sözlerini unutamıyorum. Yakınlarıyla yüzleşmek istiyorum’ dedi” diye konuştu.
‘Hakikatleri Araştırma Komisyonu’ gibi bir komisyonun kurulmasını ve süper savcıların bu işe el atmasını isteyen Aygün, “Bir ceza avukatı olarak olayın içindeki insanların anlatımlarını ayırt edebilirim. Doğal bir anlatımla ‘Yerde kar vardı, giderken arabalar kayıyordu’ gibi detaylar veriyor” dedi.

Aygün, herkesin merak ettiği bir soruyu Çarkın’a yönettiğini de ifade ederek, “Bir kahramanın, model aldığın biri var mı? Birileri senin özellikle konuşmanı mı istiyor? Hükümet sana konuş dedi mi?” diye sorduğunu belirtti. Bunun üzerine Çarkın’ın şu açıklamayı yaptığını anlattı:

“Yok ağabey, hükümeti bilmem, hükümetten kimseyi de tanımam. Ben vicdanıma kulak verdim, kendi vicdanımla hesaplaşıyorum. Benim oğlum şu anda öldürdüğümüz çocukların yaşına geldi. Hep bunu düşünüyorum, ya birileri de çocuklarıma aynı kötülüğü yapsaydı.

Bir daha kimsenin çocuğu infaz edilmesin diye uğraşıyorum. Vicdanımı temizlemek istiyorum. Öldürdüğümüz insanların ailelerinin gözlerine bakmak istiyorum. Benim sonum önemli değil, ben zaten mahvolmuşum. Bu emirleri bize devlet verdi, biz devlet için iş yaptığımızı düşünüyorduk.”

‘Çocuklarımı mahvettim’

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Ayhan Çarkın’ın kendi çocuklarıyla ilgili vicdan muhasebesi yaptığını da ifade etti. Aygün, Çarkın’ın “Çocuklarım sokaklarda büyüdü, şiddet gördü. Susurluk döneminde hakaretler gördüler. Onları da kendimle birlikte mahvettim.

 Bizim dünyamız yalan üzerine kurulmuş. Çok güçlü olduğumuzu sanıyorduk. ‘Bütün devlet arkamızda, bombalar, malzemeler, para ne imkân varsa elimizde’ diyorduk. Oysa infaz ettiğimiz insanlar hiç geri adım atmadılar” dediğini aktardı.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Ayhan Çarkın’la Sincan Cezaevi’nde yaptığı 4 saatlik görüşmesinin notlarını, üyesi olduğu Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na da gönderdi. Bu hafta sonu İstanbul’a giderek Galatasaray Lisesi önünde Cumartesi Anneleri eylemine katılarak Çarkın’ın anlattığı bazı bilgileri paylaşacağını da söyledi.

radikal

Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs