En Sıcak Konular

DYP'den Zana'ya tepki hükümete uyarı

29 Aralık 2011 13:24 tsi
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Leyla Zana'nın "Özerlik Yetmez" sözlerini eleştirdi. Özaçıkgöz, hükümetin iyi niyetli olmasına rağmen muhatabın iyiniyetli olmadığını belirtti, Arınç'a çıkıştı.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz'ün Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın "Özerlik Yetmez" sözleri ile ilgili yaptığı açıklamaları şöyleydi:

“SAYIN ARINÇ, NE İSTERSENİZ VERECEĞİZ DERSE, LEYLA ZANA’DA TABİKİ TOPRAK İSTER”

“Bir yıl evvelde açıkladığım gibi “Demokratik açılım” gibi süslü laflarla bir yere varamayız. Hükümet iyi niyetli olarak bir süreç başlatmış olabilir ama muhatap kesinlikle iyi niyetli değildir. Bir yıl evvel de söylemiştim şimdi de söylüyorum, bölücülerin amaçları ayrı vatan, ayrı bayrak, ayrı millet.

Başbakan yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada sadece devlet bakanı olarak değil, hükümet sözcüsü olarak konuşmuştur. Hükümet adına Leyla Zana’yı ümitlendiren, cesaretlendiren hatta devlete kafa tutturan isteklerde bulunmasına sebebiyet vermiştir.

“SAYIN ARINÇ, BABASINDAN KALAN MALLARI BİLE BU ŞEKİLDE VEREMEZ”

Leyla Zana da şimdi “Özerklik yetmez” diyerek bağımsızlık istemiştir. Bir kere, Sayın Arınç babasından kalan ve kendi kazandığı her şeyi bile dilediği gibi istediklerine veremez. Burada bile mahfuz hisse sahibi mirasçıları izin vermez. O halde bin bir güçlükle kan dökülerek elde edilmiş bulunan Türkiye’nin değerlerinden hiçbir şey veremez. Verse verse Türkiye düşmanlarına cesaret verebilir.

Türkiye’nin tamamı ay-yıldızlı bayrak altında yaşamaktan gurur duyan herkesindir. Herkes 1/74.000.000 mülkiyet hakkına sahiptir.

“SAYIN ARINÇ’IN SÖZLERİ ESKİDEN HÜKÜMET DÜŞÜRÜRDÜ”

Sayın Başbakan’ın bir sözü vardı “nereden nereye” diye. Hakikaten nereden nereye geldi Türkiye. Ak Parti’den önce kimse vatanın bütünlüğü hakkında laflar söyleyemiyordu. Ak Parti nerden nereye getirdi Türkiye’yi. Pervasızca “Bağımsızlık istenebilen” bir yere getirdiniz Türkiye’yi. Ak Parti’den önce bu açıklamayı yapan bakan, hükümet düşürürdü.

Türkiye, sistematik olarak bölücüler ile masaya oturtulmak isteniyor. Özerklik verseniz yetmez, doğuyu isterler, doğuyu verseniz yetmez, Anadolu’yu isterler, Anadolu’yu verseniz yetmez, tüm Türkiye’yi isterler. Bunun neresi anlaşılamıyor?

“KARŞI TARAFIN İSTEDİĞİ AÇIK ve NET, PEKİ BİZ NEREYE KADAR VERECEĞİZ?”

1.Demokratik Açılım ile ne elde edildi? Karşı taraftan en ufak bir dostluk, barış, ateşkes görüldü mü de şimdi 2.Demokratik Açılım gündeme geliyor. Bu demokratik açılım paketleri nereye kadar gidecek. Karşı tarafın isteği açık ve net : Ayrı toprak, ayrı millet, ayrı bayrak. Biz nereye kadar vereceğiz?”

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs