En Sıcak Konular

Balkanlar'da barışı bu milletin torunları inşa edecek

29 Aralık 2011 11:22 tsi
Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve büyükelçiler sabah saatlerinde Edirne'de Balkan Şehitliği'ni ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, şehitlikte yaptığı konuşmada Balkan Savaşları sırasında şehit düşenler vatan evlatlarının, Türk milletinin izzetini ve onurunu korumak için hayatını kaybettiğinin vurgulayarak, "Balkanlar da bir barışı da bu aziz milletin torunları inşa edecek." dedi.

Sabah saatlerinde, Balkan Şehitliği'nde düzenlenen törene Bakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Tören, Vali Yardımcısı Ayhan Özhan'ın Balkan Savaşları ve Şehitleri üzerine yaptığı konuşmayla başladı. Törende Konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise "Şehit Edirne'de düşer ama onlar Hintte İkbal'in dizlerinde yaşar." dedi. Balkan savaşları sırasında bütün bir Osmanlı coğrafyasının Osmanlı için seferber olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, İşte burada hayatını kayeden aziz şehitler,hem bir milletin izzetini korudular hem de bütün bir insanlığa ders verdiler. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun. Sizin terk ettiğiniz bu topraklardan gelen evladı fatihan temsilcisi milletvekilleri, bakanlarımız sizin ideallerinizi yaşatmaya devam ediyorlar. Sizin emanetini olan bu vatanın dünyanın her bir bölgesinde yaşatan büyük elçilerimiz başları dik sizden aldıkları onurları dünyanın her bir köşesine taşıyorlar. Bu onur ebediyete kadar taşınacak." diye konuştu.

Dünyadaki hiç bir şeyin Edirne'de Saraçin de yaşananları unutturmayacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti: "Allah mekanınızı cennet eyledi. İnşallah, bu cennet mekanı da sizin torunlarınız olarak bizlere, sizin kadar cesaretle ve onurla savunmayı nasip etsin. Emanetleriniz emin ellerdedir. Balkan hakları ie birlikte Balkan savaşlarının 100. Yılında 'Balkan Savaşından Balkan Barışına' diyoruz."

(CİHAN)

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs