En Sıcak Konular

'Somali, eğitim sisteminde Türkiye'yi örnek alacak'

29 Aralık 2011 11:07 tsi
Somali geçici federal hükümetinin Eğitim Bakanı Ahmed Aidid İbrahim, Somali'nin eğitim sisteminde Türkiye'yi örnek alacağını belirtti.

Bakan İbrahim AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır süren savaş nedeniyle çok acılar yaşadıklarını, muhtaç durumda olan Somali'ye Türkiye'nin yardım elini uzatığını söyledi. Hem Türkiye devletinin hem de Türk halkının zor durumdaki Somali'ye her türlü insani yardım desteğini verdiğini hatırlatan İbrahim, ''Bundan dolayı Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bize sınırsız destek veren Türkleri unutmayacağız. Muhtaç durumdaki Somali'ye her türlü yardımda bulunan Türk halkını Allah cennetle ödüllendirsin'' dedi.

Gıda, sağlık ve giyecek yardımlarının yanı sıra Türk kurumlarının Somali'de eğitime de destek verdiğini kaydeden Bakan İbrahim, önümüzdeki günlerde çok sayıda Somalili öğrencinin Türk devletinin eğitim bursuyla Türkiye'ye gideceğini belirtti.

''Eğitim sisteminde Türkiye'yi örnek alacağız''

Türkiye'de eğitim sistemini gördüğünü ifade eden İbrahim, ''Türkiye'nin eğitim sistemini eğer uygulayabilirsek Afrika'nın yıldızı oluruz. Çünkü eğitim sisteminiz çok güçlü'' diye konuştu.

Somali'nin gelecek için umutlanmasının, Afrika'da ve dünyada önemli bir ülke olmasının eğitimden geçtiğini kaydeden İbrahim, şunları belirtti:

''Türkiye'de burslu okuyan lise ve üniversite öğrencilerimizin birçoğu mezun olup Somali'ye döndükten sonra devlet kademelerinde görev alacaklar. Öğretmenlik gibi eğitimle ilgili okullardan mezun olan gençlerimiz sayesinde Türk eğitim sistemini Somali'ye yerleştirmeye çalışacağız. Bunun için Türk eğitim yetkililerinden de destek alabiliriz. Türkiye'deki başka alanlarda eğitim alan gençlerimiz de kendi branşlarında Somali'nin kalkınması için çaba harcayacaklar.''

Bir ülkenin kalkınması için eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan İbrahim, eğitim alanındaki desteğinden dolayı da Türkiye'ye minnettar olduklarını bildirdi.



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs