En Sıcak Konular

Kuzey Kore'nin yeni lideri artık o!

29 Aralık 2011 11:00 tsi
Kuzey Kore’nin 17 Aralık’ta hayatını kaybeden eski lideri Kim Jong Il’in oğlu ve varisi Kim Jong Un, dün düzenlenen törende halkın ve ordunun yeni lideri ilan edildi.

Kim Jong Un’un halkın karşısına Kuzey Kore’nin lideri olarak çıktığı ilk resmi tören, babasının adını taşıyan meydanın karşısındaki sarayda gerçekleştirildi.

Kim Jong Un sarayın balkonunda halkı selamlarken, kız kardeşi Kim Kyong Hui ile ordunun ve İşçi Partisi’nin üst düzey yetkilileri ona eşlik etti.

Kuzey Kore “Sevgili Lider”in koltuğunu hemen doldururken, 20’li yaşlarının sonundaki Kim Jong Un’un ekonomik sıkıntılar, açlık ve nükleer programın neden olduğu zor diplomatik sorunlarla başa çıkıp çıkamayacağı hala en merak edilen soruları oluşturuyor.

YAS DEVAM EDİYOR

Kuzey Kore halkı, "Sevgili Liderleri" Kim Jong İl'in yasını tutmaya devam ediyor. Başkent Pyongyang, dün yapılan cenaze törenin ardından bugün de anma törenine ev sahipliği yapıyor.

Kim Il Sung Alanı'nda düzenlenen anma törenine katılan yüz binlerce kişiye hitaben bir konuşma yapan Kuzey Kore Parlamentosunun Başkanı Kim Yong Nam, babası Kim Jong İl'in ideolojisini, liderliğini, karakterini, değerlerini ve cesaretini miras alan Kim Jong Un'un partinin, ordunun ve ülkenin yüce lideri olduğunu söyledi.

24 milyon nüfusa sahip Kuzey Kore'yi 17 yıl boyunca yöneten Kim Jong İl, ölümünden önce en küçük oğlu Kim Jong Un'u varisi ilan etmişti.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong İl, komünist kuzey Kore'nin kurucusu babası Kim İl Sung (1912-1994) resmen "Tanrı" katında sayıldığı için sadece "Lider" ya da "Sevgili Lider" olarak anılıyordu. 

Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs