En Sıcak Konular

Rusya'dan ABD’ye insan hakları ihlalleri suçlaması

29 Aralık 2011 10:40 tsi
Rus Dışişleri Bakanlığı Amerika’nın içte ve dışta insan haklarını ihlal ettiğini açıkladı, Müslüman Amerikalılar'a yönelik baskılara ve Libya'da yaşanan ihlallere dikkat çekti

Rusya Dışişleri bakanlığı, Moskova hükümetinin ilk resmi insan hakları raporunda, Amerika’nın, Küba’da, Guantanamo üssündeki özel cezaevini hala kapamadığına dikkat çekti, "diğer milletlere insan hakları dersi vererek ikiyüzlülük yaptığını" belirtti.

Raporda, Beyaz Saray’ın birçok yetkili ve CIA ajanının yargılanmasını önlediği ve güvenlik kurumlarının Amerikalıların özel yaşamını izlediği hatırlatıldı.

Rus Dışişleri Bakanlığı’nın insan hakları temsilcisi Konstantin Dolgov, raporla ilgili açıklamasında, NATO’nun Libya operasyonu sırasında insan haklarını ihlal ettiğini de söyledi, Libya’da meydana gelen tüm ihlallerin bağımsız ve uluslararası bir kurum tarafından soruşturulmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yıllık raporlarında Rusya'ya yönelik eleştirilere tepki gösteren Moskova, 90 sayfalık raporunda AB ülkeleri, Kanada ve Gürcistan'ı da hedef aldı. Ancak raporun 20 sayfalık en uzun bölümü ABD'ye ayrıldı.

Moskova, terör zanlılarının maruz bırakıldıkları ihlalleri listelerken, Başkanı Barack Obama "yargısız ve süresiz gözaltıları yasallaştırdığı" için eleştirildi.

Raporda, ABD vatandaşlarının kişisel hayatlarının izlendiği, terörizme karşı mücadele gerekçesiyle Müslüman Amerikalıların haklarının ihlal edildiği vurgulandu.

Aynı zamanda Amerikan mahkemeleri tarafından yapılan hatalara işaret edilerek, bu hatalar sonucu idam edilen zanlılara dikkat çekildi.

Rapor, Amerikan seçimlerine bağımsız adayların katılmasının engellendiğini de savundu.

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs