En Sıcak Konular

Umre kayıtları 2 Ocak'ta başlıyor

29 Aralık 2011 10:38 tsi
Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Diyanet İşleri Başkanlığı 2012 yılı umre organizasyonu kayıtlarının 2 Ocak Pazartesi günü itibariyle başlayacağını bildirdi.

Canbolat, Diyanet İşleri Başkanlığının çeyrek asrı aşkın bir zamandan beri hac ve umre hizmetlerini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, elde edilen deneyimlerle Türkiye'nin hac ve umre organizasyonunun ulaştığı seviyenin daha üstü bir düzeye çıkarma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılı umre organizasyonu kayıtlarının Ocak ayının ilk haftasında Adana Müftülüğü Umre bürosunda yapılacağını belirten Canbolat, çıkışların ise 11 Şubat'ta planlandığını ifade etti.

Ücretler konusunda önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılı umre ücretlerinin de asgari düzeyde tutulmaya özen gösterileceğini belirten Canbolat, şunları söyledi: "Umre turları ile bunlara ilişkin ücretler; Suudi Arabistan'daki şartlar ve uçak bilet fiyatları belli olduktan sonra belirlenecektir. Daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır. 2011 yılında olduğu gibi 2012 umre mevsiminde de, vatandaşlarımızın tercihleri de dikkate alınarak, özellikleri belirtilen konaklama türlerinde umre organizasyonu düzenlenmesi planlanmaktadır. Oteller, Mekke ve Medine'de hareme yürüme (1 km veya daha aşağısı) mesafesindedir. Normal konaklama türünde ikamet edilecek binaların mümkün olduğunca hareme yürüme mesafesi içerisinde olmasına özen gösterilecektir. Ekonomik konaklama türünde ikamet edilecek binalara Mekke'de ulaşım servislerle yapılacaktır. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, en yakın Müftülüğe başvurarak veya Adana Müftülüğü umre bürosunun (0 322 352 64 75) nolu telefonunu arayarak bilgi alabilirler."

cihan

Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs